Click pentru a te abona

Retrospectivă 2018: creștere economică, materializarea politicilor sociale, consolidarea parteneriatelor strategice

91 Shares

Deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă, membru al Grupului multisectorial pentru egalitate de gen din Parlamentul României, membru al grupurilor de prietenie cu Ucraina, Vietnam și cu statul Qatar , a făcut o retrospectivă a activității parlamentare din anul 2018:

“Anul 2018 a fost un an complicat, cu extrem de multe accese de politicianism și presiuni din partea partidelor din opoziție care-au inițiat tot felul de acțiuni negativiste dar, din fericire, cu foarte multe acte normative adoptate de majoritatea PSD-ALDE.

Așadar, împreună cu toți colegii mei, am acționat cu consecvență pentru asigurarea cadrului legislativ necesar îndeplinirii prevederilor Programului de guvernare al PSD, cel care i-a determinat pe români, cu o largă majoritate, să aleagă creșterea economică, materializarea politicilor sociale, asigurarea respectării drepturilor fundamentale ale cetățenilor, consolidarea parteneriatului strategic cu SUA, îndeplinirea integrală a responsabilităților ce revin României în flancul estic al UE și al NATO, precum și în zona economică sud-est europeană și a Mării Negre.

Pe parcursul anului 2018 am avut 20 de luări de cuvânt, am lucrat efectiv pentru 50 de initiative legislative dintre care foarte multe au fost deja promulgate legi, am avut interpelări și întrebări sugerate de problemele concrete cu care se confruntă administrația publică locală și cetățenii cu care am vorbit.

Alianța PSD-ALDE a acordat o atenție deosebită politicilor sociale în domenii precum munca și protecția socială, sănătate, educație, IMM-uri, mediu, agricultură.

Astfel, salariile medicilor au atins  media europeană, infrastructura medicală și învestițiile în echipamente medicale au fost prioritare și acest lucru se poate vedea concret la Spitalul Județean de Urgență Tulcea care a intrat într-un amplu program de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare. Vorbim de aproape de 50 de milioane de euro, bani europeni pe care Consiliul Județean Tulcea a reușit să-i atragă pe proiecte de investiții, din care cca. 25% vor însemna dotări iar cea mai mare parte a fondurilor vor fi pentru construcţie și modernizare.

Tot în domeniul sănătății aș mai sublinia ca fiind importante legile care vizează inseminarea artificială umană şi sporirea natalităţii, drepturile pacienţilor şi a persoanelor cu dizabilităţi, combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Au fost o serie de acte normative adoptate în Camera Deputaților pentru combaterea violenței domestice, creșterea cu 30% a indemnizației pentru persoanele cu dizabilități, asigurarea accesului la medicamente pentru persoanele cu dizabilități și femeile însărcinate prin reducerea stagiului minim de cotizare la asigurarea socială de la 6 luni, la o lună, eliminarea plății CASS pentru mame, simplificarea procedurii de restituire a taxei auto.

Se remarcă adoptarea legii pentru combaterea violenței psihologice-bullying-ul care oferă de această data, instrumente autorităților pentru consiliere atât victimelor, cât și agresorilor și astfel să trateze traumele celor implicați în incidente asociate bullying-ului.
Mai mult, adoptarea legii, a deschis calea pentru dezbaterea în spațiul public a unei alte probleme, complementare bullying-ului, cyber-bullying-ul.

Printre programele care susţin tinerii şi mediul de afaceri regăsim „Investeşte în tine“, „Start-up nation“; ajutorul de stat acordat investiţiilor mai mari de trei milioane de euro.

Delta Dunării s-a dovedit a fi cu adevărat una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiștii români și străini, alături de litoralul românesc, zona montană, defileul Dunării sau frumusețile Moldovei, iar Legea turismului aduce simplificarea procedurilor pentru mediul privat, reducerea TVA-ului la 5%, pentru voucherele de vacanţă a fost alocată, în anul 2018, o sumă de aproape 400 de milioane de euro, de care au beneficiat peste 1,2 milioane de cetăţeni ai României.

Comisia pentru politică externă al cărei secretar sunt,  a  stabilit un dialog bilateral cu comisiile similare ale parlamentelor altor state şi ale organismelor parlamentare internaţionale în cadrul numeroaselor evenimente care s-au derulat pe tot parcursul anului, evenimente despre care am vorbit pe larg în media.

Pentru anul 2019  avem proiecte legislative menite să ofere românilor cât mai multă prosperitate, stabilitate legislativă, președinția Consiliului UE să impună cât mai multe teme din agenda pregătită cu mare atenție de Guvernul României”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com