Click pentru a te abona

Rețea de proxenetism destructurată. Proxeneții și prostituatele transferau sute de mii de euro în România

0 Shares

* au fost desfășurate simultan activități de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Germaniei și Elveției

În urma a 21 de percheziții efectuate pe raza județului Constanța, a fost destructurată o grupare infracțională specializată în proxenetism în Cehia, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii. În cadrul aceleiași acțiuni, au fost desfășurate simultan activități de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Germaniei și Elveției.

La data de 22.02.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 a inculpaților Anastasiei Gina-Loredana, Nedelcu Ștefan, Nedelcu, Ene Cristian, Ene Lenuta Cretu Daniel-Ionut, Demir Florin-Cristofor , Voicu Ionut, Rasim Sanghiuzel și Florea Daniel, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna ianuarie 2017, inculpații Anastasiei Gina-Loredana, Nedelcu Ștefan, Nedelcu Vasile, Ene Cristian, Ene Lenuta împreună cu alți suspecți au constituit un grup infracțional organizat, la care pe parcurs au aderat și/sau pe care l-au sprijinit inculpații Cretu Daniel-Ionut, Demir Florin-Cristofor și Voicu Ionut, grupul acționând coordonat în perioada ianuarie 2017 — februarie 2018, în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, în special pe teritoriul Cehiei și al României.

S-a reținut că în perioada ianuarie 2017 — februarie 2018, în baza aceleiași rezoluții, inculpații au determinat și au înlesnit practicarea prostituției unui număr de 22 de persoane de sex feminin obținând totodată importante foloase patrimoniale.

Acțiunea a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de proxenetism, comise în Cehia, Germania și Regatul Unit al Marii Britanii. În urma investigațiilor efectuate de polițiști au rezultat indicii că atât membrii grupului infracțional, cât și femeile care practicau prostituția ar fi transferat sute de mii euro din Cehia în România.

La percheziții au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 4 autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.—S.T. Constanța, pentru audieri. 8 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism, alte 2 fiind reținute pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Persoanele în cauză urmează a fi prezentate Tribunalului Constanța, cu propuneri corespunzătoare.

În cadrul aceleiași acțiuni, s-au desfășurat simultan activități de cercetare penală pe teritoriul Cehiei, fiind valorificate, în timp real, date puse la dispoziție prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională de autoritățile din Regatul Unit al Marii Britanii, Germania și Elveția.

La acțiunea desfășurată pe teritoriul Cehiei a participat un polițist al echipei române de investigatori, din cadrul B.C.C.O. Constanța.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Tulcea, S.C.C.O. Porturi Maritime Constanța și I.P.J. Constanța.

De asemenea, la activități au participat specialiști de la Garda de Coastă Constanța și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Tomis’ Constanța.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com