Click pentru a te abona

Republica Tunisiană ar putea susține candidatura României pentru un loc nepermanent în cadrul Consiliului de Securitate ONU, din 2019 la New York

0 Shares

Comisia pentru politică externă din Camera Deputaților a răspuns invitației Ambasadorului Republicii Tunisiene la București, ES., Boutheina Labidi la un dialog informal privind extinderea cooperării economice sau statutul femeieii și egalitatea de gen. La reuniune au participat Rozalia Ibolya Bir0 și Mirela Furtună, președinte, respectiv, secretar al comisiei.

“A fost un dialog interesant, inițiat de doamna Ambasador Boutheina Labidi la care am participat alături de Ambasadorul Republicii Federale Nigeria în România, E.S., Doamna JANE ADA NDEMI, de  E.S., Doamna Rana MOKADDEM, Ambasador al Republicii Libaneze în România și de doamna Simona Corlan, ex- Ambasador al României în Senegal și în Burkina Faso, Doctor în istorie și Profesor la Universitatea Bucuresti.

Am abordat subiecte privind extinderea cooperării economice și sectoriale, inclusiv din perspectiva desfășurării unei noi sesiuni a comisiei mixte, încheierea unui acord de sprijin reciproc cu Republica Tunisiană în vederea susținerii candidaturii României pentru un loc nepermanent în cadrul CS ONU și diversificarea cadrului juridic bilateral, despre rolul diplomației parlamentare în ansamblul relațiilor bilaterale.

Vorbim despre dialogul politico-diplomatic, de natură să faciliteze încheierea unui acord de sprijin reciproc cu Republica Tunisiană, în vederea susținerii candidaturii României pentru un loc nepermanent în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, în situația în care, după cum bine știți, România candidează la alegerile din 2019 de la New York iar Tunisia candidează, în cadrul acelorași alegeri, pentru ocuparea unui post de membru nepermanent din partea Grupului țărilor africane care are alocate două locuri, Tunisia fiind pentru moment, singurul candidat.

A fost o atmosferă prietenoasă care a favorizat dialogul despre paritate, egalitate de gen, despre rolul femeii în societate și despre bunele practici privind reducerea abandonului școlar. Doamnele ambasador s-au arătat deosebit de interesate de cooperarea regională, de turismul în Delta Dunării și de produsele noastre culinare tradiționale. Am propus chiar o expoziție de acest fel, cu produse tradiționale din țările pe care le reprezintă alături de produsele noastre și am fost invitate la festivitățile Săptămânii Africane din luna mai. Am convingerea că dialogul de acest fel, la nivel parlamentar, deschide calea unor proiecte comune în viitor, proiecte sociale, culturale, de educație și, de ce nu, proiecte economice” a declarat deputatul social democrat, Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă, vicelider al Grupului social democrat din Camera Deputatilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com