Click pentru a te abona

“Regina frumuseții din Leenane” – cele mai multe nominalizări, cea mai bună actriță, cel mai bun spectacol

24 Shares

“Regina frumuseții din Leenane” este un spectacol realizat de tânărul regizor Vlad Cristache, responsabil și de scenografia piesei, având la bază textul lui Martin McDonagh, iar în distribuție pe actorii Irina Naum, Liliana Ghiță, Cristi Naum și Ștefan Mihai. 

“Regina frumuseții din Leenane” a câștigat premiul pentru cea mai bună acriță, acordat doamnei Irina Naum, pentru rolul Maureen Folan, premiu acordat de juriul studenților, dar și premiul pentru cel mai bun spectacol, acordat de juriul personalităților de teatru, la această secțiune fiind nominalizate și spectacolele “Gardenia”, prezentat de Teatrul Odeon, București și  “Pulverizare”, prezentat de Teatrul Apollo 111, din București.

Sfârșitul săptămânii trecute a fost de bun augur pentru echipa artistică a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, vinovată de faptul de a se fi înscris la lucrările Festivalului de Teatru Scurt din Oradea. Mai exact, la Oradea, după opt zile de spectacole, ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Teatru a ajuns la final, unul din cele mai așteptate momente ale festivalului fiind decernarea premiilor Festivalului de Teatru Scurt – secțiune concurs, care se află la cea de-a XXIV-a ediție. Vorbim de o manifestare culturală de prestigiu, Festivalul Internațional de Teatru Oradea fiind organizat de Teatrul Regina Maria, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Fundația Culturală FITO și UNITER.

În programul festivalului au intrat nu mai puțin de13 spectacole, Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea participând cu spectacolul “Regina frumuseții din Leenane”, intrând în concurs alături de alte spectacole susținute de teatre din țară: Teatrul Szigligeti, din Oradea, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Apollo 111, din București, Teatrul “Mihai Eminescu”, din Botoșani, Teatrul Odeon, din București, Teatrul “Fani Tardini”, din Galați, Teatrul “Maria Filotti”, din Brăila, Teatrul Regina Maria, din Oradea, UNTEATRU, din București, Teatrul Clasic “Ioan Slavici”, din Arad, Teatrul Național Târgu Mureș-Compania “Liviu Rebreanu”, Teatrul Municipal Baia Mare.

Spectacolul prezentat de Teatrul „Jean Bart” Tulcea a avut pe de parte cel mai mare număr de nominalizări, atât în ceea ce privește cea mai bună actriță –fiind deopotrivă nominalizate Irina Naum și Liliana Ghiță -, cea mai bună scenografie, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol, asfel încât și premiile au venit pe măsură și, fără îndoială, pe merit.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com