Click pentru a te abona

Regimentul 307 Infanterie Marină – Ziua Porților Deschise, în garnizoanele Babadag și Tulcea

202 Shares

*La acțiunea de la Tulcea va participa și un grup de militari americani din contingentul SUA staționat în baza militară Mihail Kogălniceanu care va fi prezent cu o expoziție de armament și echipament de luptă specific unității din care fac parte.

Cu prilejul sărbătoririi a 79 de ani de la înfiinţarea primului batalion de infanterie marină, Regimentul 307 Infanterie Marină va organiza, în perioada 29-30 martie, Ziua Porților Deschise, în garnizoanele Babadag și Tulcea.

La Babadag, infanteriștii marini vor fi alături de populația civilă, prin activitățile pe care le vor desfășura vineri, 29 martie, în intervalul 09.00 – 14.00, în cazarma Regimentului 307 Infanterie Marină, strada Heracleea, nr. 53-55.

Astfel, pentru promovarea carierei militare și a tradițiilor infanteriei marine, marinarii militari vor prezenta tehnica specifică și vor executa exerciții demonstrative.

Infanteria marină este unica forţă specializată, dotată şi instruită capabilă să execute supravegherea și securitatea raioanelor de coastă (litoral), lagunară şi de deltă, precum și neutralizarea forţelor amfibii și aeromobile/aeropurtate ale inamicului în zona de responsabilitate.

La Tulcea, se va desfășura, sâmbătă, 30 martie, un cros pe distanța de cinci kilometri, în jurul lacului Ciuperca, la care vor participa infanteriști marini, sportivi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sportivi ai cluburilor locale și militari pasionați de atletism din unități ale Forțelor Navale din garnizoana Tulcea.

Pe faleza orașului Tulcea, se va organiza o expoziție statică de echipamente, tehnică și armament (armament 120 mm, aruncător 82 mm, AG – 9, armament ușor de infanterie). Vor fi prezentate materiale specifice desfășurării acțiunilor militare (costume pentru scafandri – vestă, combinezon, butelii, echipament și un sistem de parașutare), echipamente individuale de protecție și camuflare și se va organiza un atelier de supraviețuire/camuflare/mascare.

De asemenea, se va desfășura și un exercițiu tactic, de simulare a unui atac combinat asupra unui grup  de infanteriști marini, pe apă, în aer și pe uscat, în dreptul pontonului de pe faleza orașului Tulcea.

Un alt exercițiu demonstrativ care va avea loc pe lacul Ciuperca, sâmbătă, 30 martie, va consta în traversarea acestuia de pe un mal pe altul, cu două bărci tip ZODIAK.

La activități va participa și un grup de militari americani din contingentul SUA staționat în baza militară Mihail Kogălniceanu care va fi prezent cu o expoziție de armament și echipament de luptă specific unității din care fac parte.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com