Click pentru a te abona

Refuzul nejustificat de emitere a autorizației de construire sau a certificatului de urbanism, se pedepsește(!)

361 Shares

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii este documentul ce conține prevederea invocată în acest material dedicat informării publice, act normativ care a primit deja votul decisiv al deputaților   și despre care primim informații suplimentare de la deputatul Radu Anișoara:

Da, actul normativ adoptat de Camera Deputaților prevede faptul că funcționarii care nu emit, fără un motiv clar definit, justificat, documentat, anumite acte, documente solicitate de cetățeni vor putea fi sancționați cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei. Vorbim aici, mai exact, despre cei care refuză nejustificat să emită autorizații de construire/demolare ori certificate de urbanism în termenul de facto stabilit prin lege” a declarat deputatul Radu Anișoara, membru al Comisiei de Buget, finanțe, bănci din Camera Deputaților.

Deasemenea, actul normativ propune reducerea termenului de eliberare a documentelor, de la 30 la 15 zile pentru certificatul de urbanism pentru că sunt foarte multe sesizări ale cetățenilor în acest sens. Pentru autorizația de construire/desființare termenul rămâne același în condițiile în care, repet, refuzul de a elibera un astfel de document este extrem de greu de justificat. Și se pedepsește cu amenzi considerabile.

Reamintesc faptul că, potrivit Legii nr. 50/1991, autorizația de construire permite ridicarea sau renovarea, în mod legal, a unei construcții și trebuie semnată de președintele consiliului județean sau de primar, dar și de arhitectul-șef sau de persoana cu responsabilitate în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului din localitatea în care se face solicitarea și se eliberează de autoritățile administrației publice din zona în care se face solicitarea. 

Această autorizație se emite numai după ce se plătesc niște taxe și se obține și un certificat de urbanism, prin care este descris regimul juridic, economic și tehnic al imobilului care urmează a fi renovat sau al terenului pe care urmează să se construiască, caracteristicile zonei în care se află imobilul sau terenul și cerințele urbanistice care urmează să fie îndeplinite. Chiar vă rog să semnalați astfel de fapte!” a completat deputatul tulcean în timpul unui interviu legat de activitatea parlamentară.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com