Click pentru a te abona

Recurs la istorie în cadrul ședinței solemne dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri

15 Shares

Parlamentul României s-a reunit astăzi într-o şedinţă solemnă dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri, la care au participat preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, membrii Guvernului, Custodele Coroanei României, Margareta, foştii preşedinţi ai României, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul-Mitropolit romano-catolic din Bucureşti, Mitropolitul Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, preşedinţii Curţii Constituţionale, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Conturi, Academiei Române, guvernatorul BNR, şefii misiunilor diplomatice acreditate la Bucureşti.

“Trăim în aceste zile momente unice în viață. Mulțumesc lui Dumnezeu că am privilegiul de a putea sărbători împreună cu frații noștri din celelalte provincii istorice, Centenarul Marii Uniri.

Sunt mândră că sunt roman, mă emoționează gesturile simple dar atât de semnificative făcute de români din toate colțurile tării care au plecat grupați în cete cu steaguri și sufletul plin de bucurie spre Alba Iulia să cinstească așa cum se cuvine memoria eroilor care au scris cu sânge istoria noastră.

Mărturisesc că sunt marcată de înțelepciunea de care au dat dovadă marii oameni politici ai vremii care au decis soarta noastră ca popor și au înfăptuit cea mai fierbinte dorință a bunilor noștri: Unirea cea Mare (!) deschizând porțile democrației într-o Românie puternică și unită.

Cred că avem o datorie sacră, o datorie de onoare față de toți cei care au crezut într-un vis ce a devenit realitate: să acționăm cu înțelepciune, cu temeinicie pentru ca marile noastre proiecte să asigure copiilor noștri și copiilor copiilor lor, dorința de a trăi și a munci acasă, în România.

Indiferent de doctrina care ne călăuzește pașii, indiferent de faptul că de multe ori ne aflăm în situația de a susține poziții diferite față de anumite situații din realitatea cotidiană, avem datoria de a colabora şi coopera între noi. E o datorie pe care ne-o impun moșii și strămoșii noștri, este o datorie față de copii noștri.

Este  momentul să ne bucurăm de linişte, de pace, de unitate și consens iar interesul național este cel care trebuie să primeze. Recursul la istorie trebuie să ne trimită cu gândul că ochii viitorului sunt ațintiți asupra noastră și nu avem voie cu nici un chip să greșim.

La mulți ani românilor de pretutindeni! La mulți ani, România!” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei de politică externă din Camera Deputaților la finalul ședinței solemne dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com