Click pentru a te abona

Rectificarea bugetară ar trebui retrasă și făcută o rectificare bugetară negativă

39 Shares

Nu poți să spui că ai o economie care duduie , dar să existe o gaură la buget de 9 miliarde de lei ! Undeva au fost cheltuiți acești bani !

După doi ani și jumătate de zile în care s-a distrus economia țării, este momentul să se respecte legislația în vigoare ! Din păcate , rectificarea bugetară nu ține cont de execuția bugetară pe primele 6 luni de zile , așa cum cere Articolul 23 din Legea responsabilității fiscal-bugetare, pentru că dacă se ținea cont de acest lucru am fi avut o rectificare bugetară negativă.

Domnule Ministru Teodorovici, cum s-a putut să se dea derogare de la Art. 12, 26 și 29 din Legea responsabilității fiscal-bugetare , atât timp cât Art. 24 spune foarte clar din Legea responsabilității fiscal-bugetare că nu pot să se mărească cheltuielile, altele decât cele pentru plata contribuției României la Comisia Europeană sau pentru fonduri europene, atât, nu pentru alte cheltuieli?

Deci două articole care nu sunt respectate doar pentru a acoperi această gaură la buget !

Încordarea bugetului este legată de faptul că, de-a lungul ultimilor ani, s-au acumulat tensiuni izvorâte din relaxări fiscale excesive, care au avut drept consecinţă scăderea dramatică a veniturilor fiscale la sub 26% din PIB. Nivelul veniturilor fiscale era oricum scăzut la noi, de aceea relaxări de anvergură au fost mai mult decât imprudente.

Menţinerea deficitului bugetar la limita de 3% din PIB (pe cash, sau pe metodologia europeană) s-a realizat prin reducere sistematică de investiţii. Ironia este că şi acum Guvernul pledează pentru taxe şi impozite mai mici !

Chiar nu vedem ce ni se întâmplă?

Rectificarea bugetară ar trebui retrasă și făcută o rectificare bugetară negativă!

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com