Click pentru a te abona

RBDD la Festivalului internațional de artă florală “European Art of Garden show” de la castelul Karolyi din Fehérvárcsurgó, Ungaria

246 Shares

În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României în Ungaria a invitat Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) să prezinte aria naturală protejată pe care o administrează în cadrul celei de-a 15-a ediții a Festivalului internațional de artă florală “European Art of Garden show”
organizat de Fundația “Karolyi Josef” la castelul Karolyi din Fehérvárcsurgó, Ungaria, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019.
Fundația Károlyi Joseph a fost înființată de către familia Károlyi în anul 1994, transformând localitatea Fehérvárcsurgó într-un Centru Cultural European de Întruniri, ca parte a Rețelei Europene de „Centre Culturale localizate în Monumente Istorice”. Conform tradiției, Fundația “Karolyi Josef” organizează în fiecare an o expoziție internațională de
artă florală în cadrul căreia se susțin prelegeri de popularizare ale unor zone naturale și culturale europene, într-un ambient istoric nobiliar.
Ambasada României în Ungaria, la Budapesta, a considerat adecvat să dedice această acțiune Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și să o includă în lista evenimentelor științifice și culturale programate a fi desfășurate în acest scop în Ungaria.
La acest eveniment sunt invitați să participe în mod special Franța și Statul care deține Președinția Consiliului UE la momentul organizării, precum și Statul care urmează să preia Președinția. Astfel, ediția 2019 a Festivalului a fost onorată de prezența Excelenței sale Pascale Andreani- Ambasadorul Franței, Excelenței sale Marius-Gabriel LazurcaAmbasadorul României și Excelenței sale Cita Hognabba-Lumikero- Ambasadorul Finlandei.
Răspunzând acestei invitații, domnul Guvernator Mălin-Matei MUȘETESCU a susținut o prezentare despre valorile, importanța și rolul Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) la nivel regional, european și internațional, despre istoricul protecției naturii în această zonă, despre diversitatea biologică găzduită de acest teritoriu, cu accent pe flora specifică din Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD). Au fost distribuite materiale de promovare a RBDD (afișe, pliante, ghiduri, vederi, CD-uri) și proiectat filmul ”Rezervația Biosferei Delta Dunării- Un tezaur universal”. Prelegerea a incitat interesul celor prezenți, Guvernatorul răspunzând întrebărilor auditoriului.

Despre locația evenimentului Istoria proprietății, al cărei centru este castelul Karolyi, datează de aproape 200 de ani, mai exact din anul 1834, când contele Georges Károlyi a achiziționat proprietatea baronului local Imre Perényi. La începutul secolului XX, nepotul acestuia, Joseph Károlyi, și bunicul actualului deținător al proprietății, a renovat castelul, oferind curții centrale actuala înfățișare și instalând toate facilitățile ‘confortului modern’ al epocii.
Castelul și proprietățile din jur au fost naționalizate după al doilea război mondial și familia Károlyi a emigrat, stabilindu-se în Franța. În anii ’90, la revenirea familiei Károlyi în Ungaria, castelul era aproape o ruină. Contele Georges Károlyi (născut în anul 1946) a concesionat de la Statul Ungar, pentru 99 de ani, proprietatea și castelul și l-a restaurat la forma actuală, oferind facilități de cazare în regim hotelier, având un restaurant și posibilitatea de a găzdui diferite întâlniri internaționale.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com