Click pentru a te abona

Radu Anișoara: „Nu putem lăsa 3000 de instructori auto independenţi fără posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea”

0 Shares

La 1 septembrie a intrat în vigoare Ordinul Ministerului Trasnporturilor nr.733/2013 privind normele de autorizare a şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto.

Ordinul a suscitat foarte multe controverse, fiind criticat atât de Consiliul Concurenţei, cât şi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, care l-au considerat discriminatoriu pentru activitatea instructorilor auto independenţi în raport cu şcolile de conducători auto, prin limitarea autonomiei acestora, în calitatea lor de întreprinderi care desfăşoară o activitate economică, iar Ministerul Transporturilor a fost, în egală măsură, amendat.

Instructorii auto independenţi au atacat în instanţă Ordinul şi au obţinut suspendarea aplicării lui pentru mai mulţi ani.

Parlamentarii Radu Anișoara  și Simion Lucian Eduard, deputați PSD Tulcea, au preluat memoriile și documentația invocată de instructorii  auto : „Este cu adevărat un subiect sensibil. Am analizat cu multă obiectivitate argumentația instructorilor auto independenţi și cred că se impune o întrevedere între reprezentanţii acestora şi persoane din conducerea Ministerului Transporturilor pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea ieşirii din criză.

Am avut deja o discuție pe acest subiect și cu domnul ministru al  Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, care, a discutat deasemenea cu  reprezentanţii instructorilor auto. Domnia sa,  susține punctul de vedere al Consiliului Concurentei, ceea ce reprezintă un pas înainte, dar rezolvarea problemei se află la Ministerul Transporturilor”a declarat Radu Anișoara, Deputat PSD Tulcea.

Ordinul invocat, stipulează faptul că instructorii ori trebuie să se angajeze la o şcoală de şoferi, ori, se pot asocia, dar nu mai mult de patru, doar pentru a închiria o sală pentru a susține cursurile de legislaţie rutieră.  Fiecare instructor în parte trebuie să angajeze, separat de ceilalţi, un profesor de legislaţie, un inginer pentru predarea părţii de mecanică şi un medic pentru predarea cursurilor de prim ajutor.

„Dispoziţiile Ordinului par a fi extrem de limitative în privinţa instructorilor auto independenţi şi trebuie foarte repede identificată o soluţie de mijloc. Nu putem lăsa 3000 de instructori auto independenţi fără posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea. În acest sens a fost formulată și o interpelare de către colegul meu,  adresată  Ministerului Transporturilor. Așa după cum prevede legea, răspunsul la interpelare și propunerea de soluții le vom avea în treizeci de zile . Până la obţinerea unui rezultat favorabil, instructorii auto independenţi au declarat că vor folosi toate mijloacele legale pe care le au la dispoziţie, inclusiv transmiterea de memorandumuri la instituţiile europene, noi credem că doar prin dialog, prin dezbatere se poate ajunge cât mai repede la o soluţie care să nu-i discrimineze și să le ofere oportunitatea de a profesa în continuare a concluzionat” deputatul tulcean, Radu Anișoara.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com