Click pentru a te abona

Puteți călători spre Delta Dunării cu nava clasică de pasageri Banat modernizată și echipată conform cerințelor Uniunii Europene

2 Shares

*Construită în anii ’70, nava tip pasager Banat a necesitat intrarea într-un amplu proces de modernizare în anul 2015, lucrările fiind executate la Șantierul Naval Cernavodă. Nava dispune în prezent de motoare și sisteme de navigație ultraperformante, urmând ca în scurt timp să intre pe linie, atât pe curse regulate cât și ocazionale în zona Deltei Dunării.

Nava clasică de pasageri Banat, aparținând societății Navrom Delta a fost modernizată. Lucrările de modernizare a navei cu o capacitate de 300 de locuri au început încă din anul 2015, fiind printre ultimele nave ale acestei societăți care au intrat în procesul de reabilitare, conform cerințelor Uniunii Europene.

Începând din anul 1999, moment de blocaj în transportul public de călători din Delta Dunării, conducerea Navrom Delta a făcut eforturi pentru realizarea, în paralel, a transportului de călători, dar și reabilitarea navelor conform normelor impuse de Comunitatea Europeană. În prezent, cu excepția unei singure nave din patrimoniul societății Navrom Delta și a uneia din patrimoniul societății Europolis, Vrancea, respectiv Maramureș, toate celelalte 16 nave sunt modernizate la nivelul criteriilor impuse de Uniunea Europeană.

„Vreau să mulțumesc în primul rând Consiliului Județean, care din 1999 a acceptat să devină acționar la această societate, având responsabilitatea transportului în Delta Dunării. Obiectivul activității Navrom Delta este acela de a asigura transport de călători în deltă astfel încât, zilnic, orice locuitor din zonă să aibă posibilitatea de a veni la Tulcea sau de a pleca spre localitatea de domiciliu. Avem această capacitate, iar împreună cu domnul președinte Horia Teodorescu gândim în viitor modernizarea transportului public prin realizarea unor timpi cât mai scurți de ajungere în localități. Sperăm să reușim, prin proiecte europene, să asigurăm și nave rapide, de mai mică capacitate, mai ales pentru perioada de sezon rece, când populația circulă mai puțin“, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Navrom Delta, Victor Iancu.

„Inițiativa Navrom Delta de modernizare a navelor este una de bun augur, având în vedere faptul că serviciul public de transport fluvial de pasageri şi al mărfurilor de strictă necesitate între localităţile din Delta Dunării şi municipiul Tulcea este unul de importanță majoră pentru populația din zonă.

Consiliul Județean Tulcea este acționar al societății Navrom Delta, instituția noastră fiind direct interesată de bunul mers al acestei activități în Delta Dunării. Felicitări conducerii societății pentru investiția realizată la această navă, investiție care vine în sprijinul locuitorilor zonei prin asigurarea unui transport civilizat, la standardele Uniunii Europene“, a declarat președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

Construită în anii ’70, nava tip pasager Banat a necesitat intrarea într-un amplu proces de modernizare în anul 2015, lucrările fiind executate la Șantierul Naval Cernavodă. Nava dispune în prezent de motoare și sisteme de navigație ultraperformante, urmând ca în scurt timp să intre pe linie, atât pe curse regulate cât și ocazionale în zona Deltei Dunării.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com