Click pentru a te abona

PSD-ALDE a găsit soluția legală pentru ca alocațiile de stat să ajungă la copii, cu adevărat mojorate

315 Shares

Drepturile copiilor nu trebuie să intre în arena politică. Parlamentul României adoptă legi, moţiuni şi hotărâri. Legile sunt legi constituţionale, legi organice şi legi ordinare.  Legea alocațiilor de stat (Nr 61/1993) este o lege organică drept pentru care ea nu poate fi modificată prin Legea Bugetului de stat (care este organică).

Amendamentul privind creșterea alocațiilor de stat pentru copii prin care PNL  a încercat să-și atragă capital electoral, este eronată, imposibil de aplicat, calculele sunt greșite, astfel încât suma propusă ar fi  insuficientă pentru majorările cerute iar sursa de finanțare propusă de PNL este, în mod greșit, fondul pensiilor speciale.  De altfel, liberalii nu au ştiut că Legea Bugetului alocă bani doar pentru instituţii, nu şi pentru drepturi ale persoanelor, cum sunt alocaţiile.

Așadar, propunerea liberalilor este profund ilegală, drept pentru care s-au căutat soluții de către coaliția aflată la guvernare pentru ca alocațiile majorate să ajungă cu adevărat la toți copiii.

În acest sens, după ce Legea Bugetului de stat va fi promulgată si publicată in Monitorul  Oficial, Guvernul va emite OUG pentru a reglementa în mod corect și legal majorarea alocațiilor de stat pentru copii. Sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului de stat. Astfel, deficitul total general consolidat estimat, ajunge la  2,76% din BIP urmând a se face corelările necesare în cuprinsul Legii Bugetului de stat.

Majorarea alocațiilor de stat pentru copii este prevăzută în Programul de Guvernare pe care majoritatea parlamentară PSD-ALDE dorește să-l pună în practică pentru că și l-a asumat ad litteram.

Potrivit Legii nr. 61/1993, alocația de stat pentru copii este o formă de ocrotire acordată de către stat, fără discriminare, tuturor copiilor din România. De această alocație beneficiază toți copiii cu vârsta de până la 18 ani, dar ți tinerii trecuți de majorat, cu condiția ca aceștia să frecventeze cursurile învățământului liceal sau profesional.

Deputat PSD Radu Anișoara

Comisia pentru muncă și protecție socială

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com