Click pentru a te abona

Provocările unui sistem nedrept care-a lăsat bolnavii de cancer din județul Tulcea fără singurul doctor specialist în oncologie

1 Shares

* Unele surse vorbesc despre faptul că s-ar fi încercat o lovitură politică prin ricoșeu asupra unui pesonaj important din vârful piramidei. Alții vorbesc despre o răfuială locală. Doctorul însuși ne-a mărturisit că i-a deranjat, în timp, pe unii sau pe alții pentru că a vrut doar să-și facă meseria și să-i ajute pe oamenii care chiar aveau nevoie de el.

Georgescu

“Bolnavii de cancer din județul Tulcea au rămas fără singurul specialist în oncologie din tot nordul Dobrogei. Doctorul Nicolae Georgescu-Tulcea s-a pensionat și de câteva zile nu s-a mai prezentat la Spitalul Județean de Urgență unde-și desfășoară activitatea.”

Este știrea care a alertat bolnavii de cancer și pe rudele acestora. Este știrea care a provocat tot felul de discuții în ultimele zile. Drept pentru care am încercat să aflu ce se întâmplă exact pentru că eu îl cunosc pe Doctorul Nicolae Georgescu. Dintotdeauna. I-am cunoscut și familia și istoria uneia dintre cele mai vechi și mai nobile familii din Tulcea. Doctorul Nicolae Georgescu este un profesionist desăvârșit, un om onest, cu o capacitate de înțelegere, de dăruire, devotement chiar sacrificiu aș îndrăzni să spun, cum rar am întâlnit. Un om care, după 45 de ani de activitate în slujba vieții, nu ar fi putut pleca pur și simplu dacă nu ar fi avut niște motive serioase.

Și înțeleg că le-a avut. O încercare de flagrant nefinalizată. Se pare că o persoană ar fi trebuit să-i dea doctorului un plic cu bani marcați și lucrul acesta nu s-a întâmplat. Oamenii au fost întrebați dacă-i dau bani doctorului și aceștia au negat. Și nu au fost de accord să mintă doar pentru decredibilizarea unui om care s-a aflat în luptă cu cancerul toată viața. . Tocmai pentru că oamenii au încredere în doctorul care i-a ajutat să trăiască cu cea mai cumplită boală de pe pământ. Pe cei mai mulți i-a ajutat să scape de boală. Pe alții i-a învățat să trăiască cu această boală.

Unele surse vorbesc despre faptul că s-ar fi încercat o lovitură politică prin ricoșeu asupra unui pesonaj important din vârful piramidei. Alții vorbesc despre o răfuială locală. Doctorul însuși ne-a mărturisit adeseori că i-a deranjat, în timp, pe unii sau pe alții pentru că nu a vrut decât să-și facă meseria și să-i ajute pe oamenii care chiar aveau nevoie de el.

“Mă declar învins de sistem, de oamenii care servesc unor intertese mai presus de înțelegerea mea. Nu este vorba despre sistemul medical. Nici aici lucrurile nu sunt perfecte dar nu se ajunge la mizerii care pot distruge o viață de activitate în domeniu. Nu știu, cred că am deranjat pe cineva. Mă gândesc la tot felul de lucruri, la momente în care am întâlnit tot felul de oameni importanți care-și uitau uneori rudele aflate în stadiu terminal în spital. Alții mi-au cerut lucruri imposibile. Am fost mereu un om incomod pentru oamenii care cred că li se cuvine orice doar pentru că au avut norocul să se afle într-un anume moment de o parte sau de alta a baricadei. Bolnavii nu trebuie să aibă de suferit. Nici eu și nici familia mea nu trebuie să avem de suferit pentru că eu știu, și bunul Dumnezeu mi-e martor, da, și toți oamenii pe care i-am tratat de-a lungul timpului, știu că am acționat cu bună credință. Cu profesionalism. Nu știu cine și de ce dorește să mă umilească în acest fel. Poate bănuiesc. Dar nu doresc să vorbesc acum despre acest lucru” mi-a mărturisit Doctorul Nicolae Georgescu- Tulcea.

După 45 de ani de activitate , Doctorul Nicolae Georgescu-Tulcea s-a pensionat în luna iulie a anului în curs. De aproape un an era singurul specialist în Oncologie din județul Tulcea. El asigura internările pe secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență, dar și consultațiile din Policlinică. În județul Tulcea sunt peste 4000 de bolnavi de cancer. Cca. 2500 sunt stabilizați și trec pe la medic o dată la șase luni dar, mai bine de 1500 de pacienți aflați în diferite stadii de evoluție a bolii au nevoie de asistență medicală (tratament, rețete, documente necesare unor intervenții, certificate, etc.). De la începutul acestui an doctorul Georgescu a avut peste 900 de internări (la SJU) și, în medie 40-50 de consultații zilnice. A atenționat în numeroase rânduri că nu se poate continua așa. Că mai este nevoie de medici. Dar cine nu știe acest lucru (?!) Este nevoie de medici dar ei nu vin la Tulcea și, în general în provincie, pentru că nu sunt motivați. “Salariile sunt foarte mici. Provocările sunt foarte mari. Este jenant să trăim așa…” îmi mărturisea o doctoriță care a plecat de curând la Paris. Să lucreze și să trăiască în condiții decente.

Pentru moment Doctorul Nicolae Georgescu Tulcea s-a întors la Oncologie. Pentru bolnavi și pentru colegi spune el cu amărăciune. Va avea nevoie de câteva zile de concediu pentru a ajunge în Serbia, la rudele soției pe care nu le-au văzut de multă vreme. Apoi va continua să se afle în slujba bolnavilor de cancer până la venirea unui alt medic specialist. Probabil doctorul Cristian Davidescu din Constanţa. Moment în care Doctorul Nicolae Georgescu-Tulcea se va retrage să-și termine cărțile începute în bătrâna casă-muzeu, moștenire de familie, aflată pe lista obiectivelor de patrimoniu. Casă care, de-a lungul timpului a făcut și ea obiectul unor acțiuni în forță ale unor autorități locale aflate vremelnic la putere. Întâmplări terifiante din istoria casei Demidoff-Georgescu în curând.

Specialist în Oncologie, Doctorul Nicolae Georgescu-Tulcea a absolvit cursuri de perfecționare la Milano, Paris, Elveția, Belgia, SUA și este Membru al SNOMR (National Society for Medical Oncology of Romania), al RSRMO (Romanian Society for Radiotherapy and Medical Oncology), membru al Academiei Americane de Medicina Durerii, membru al Asociației Internaționale de Medicina Durerii, membru al Asociației Americane de luptă contra Cancerului (ASCO), membru de onoare al Societății Române de Istoria Medicinei, membru al Societății Europene de Oncologie Clinică (ESMO), membru al Societății Române de Cronobiologi. Desemnat “International Health Professional of the year” de  International Biographical Centre (2005, Cambridge – Marea Britanie).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Provocările unui sistem nedrept care-a lăsat bolnavii de cancer din județul Tulcea fără singurul doctor specialist în oncologie

  1. dorica mariana 4 octombrie 2014 at 20:01

    pacat …acum 28 de ani in urma am ajuns la d-nul Dr Georgescu .Eram trimisa de un alt ”.medic”Cu un diagnostic gresit care m-a facut sa ma gandesc la ce este mai rau …D-nul dr georgescu nu a putuit spune s-au s-a intrebat pe sine insusi ”cine la facut doctor pe acest om ,,,cum sa te joci cu viata omului punandu-i un asemenea diagnostic >>”tumora san stang”…dupa ce a stat de vorba cu mine si o prealabila consultatie acea tumora nu era decat o banala mastita ….dar D-nul Dr a fost omul care m-a facut sa nu ma mai gandesc la ce este mai rau si m-a si tratat …Dupa atatia ani tin sa-i multumesc …Este omul potrivit la locul potrivit …Ptr asa om nu pot spune decat “”JOS PALARIA “si ma inclin in fata Dansului pana la pamant.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com