Click pentru a te abona

Proteste sociale în toată țara: „Toți avem aceleași drepturi! Muncă decentă, Dialog social, Justiție socială!” (Cartel ALFA)

301 Shares

“Continuăm seria protestelor conform calendarului întocmit și prezentat încă de la începutul anului pentru că este inadmisibil să acceptăm să trăim ca cetățeni de rangul 2 sau 3 sau…mă rog, cum suntem priviți de către gurvernanții care, ușor-ușor, nu mai țin cont de sindicate, uitând că dincolo de această sintagmă generică sunt oameni din toate categoriile sociale, cu necazurile și nevoile familiilor, ale copiilor, ale pensionarilor aflați într-o situație aproape imposibilă de trai decent, în marea lor majoritate datorită creșterii în cascadă a prețurilor, pensionari care sunt părinții și bunicii noștri, oameni care și-au făcut datoria, au muncit o viață și acum se perpelesc de pe-o lună pe alta cum să-și împartă pensia-ntre taxe, medicamente și pâinea cea de toate zilele…” ne-a declarat Petruș Solomencu, Preşedintele Cartel ALFA Filiala Tulcea .

“Mâine, 21 Ianuarie, noi, cei din județul Tulcea împreuncă colegii de la Constanța pichetăm Prefectura Constanța și apoi, conform calendarului, Gorj, Neamț, Arad, Buzău, Sibiu, urmează, de asemenea proteste masive la Ministerul Muncii și la cel al Finanțelor, la Guvernul României, la sediile partidelor aflate la Guvernare. Au datoria moral[ă să răspundă: De ce au mințit în timpul campaniei electorale (?!) Avem în față un an greu, extrem de greu, iar noi, sindicatele, ne vom lupta pentru drepturile noastre:  Un salariu minim decent, Pensii echitabile, Servicii publice de calitate, Deblocarea negocierii colective, Taxare justă, Aplicarea corectă a legislației. Și pe timp de pandemie, toți avem aceleași drepturi! Muncă decentă – Dialog social – Justiție socială”a precizat liderul Cartel Alfa Filiala Tulcea.

Astăzi, la nivelul conducerii Cartel Alfa, s-a întocmit și transmis o nouă Scrisoare deschisă partidelor aflate la guvernare prin care se arată faptul că în urma tuturor analizelor situației actuale toate organizațiile membre ale Confederației Naționale Sindicale “Cartel ALFA” au constatat existența conflictului social și ca urmare, au decis declanșarea acțiunilor de protest. „Politica de austeritate instituită de actualul guvern nu a făcut parte din angajamentele partidelor din coaliție față de cetățeni în timpul campaniei electorale, iar contextul economic social și criza sanitară, în care ne aflam și înainte de alegerile parlamentare, nu au suferit modificări care să justifice o schimbare bruscă de atitudine și politici publice.

Pandemia provocată de virusul Sars-Cov-2 a apărut într-un context de dezechilibre sociale majore în România, unde venitul obținut din muncă nu oferă un trai decent pentru majoritatea lucrătorilor, accesul la servicii publice de calitate este rezervat doar celor privilegiați, oportunitățile de angajare sunt uniforme, în condiții egal de precare, singura alternativă pentru mulți fiind emigrarea.

In același timp, cea mai mare parte din povara fiscală este pe umerii lucrătorilor, prin contribuțiile sociale, impozit și TVA-ul plătit în achiziționarea bunurilor de trai (veniturile mici se duc integral pe consum). Această povară fiscală, care anulează cea mai mare parte din câștigurile lucrătorilor nu sunt transformate în beneficii palpabile, accesul la servicii publice gratuite și de calitate. Avem o politică fiscală care dezavantajează lucrătorii, iar creșterea economică este distribuită inechitabil: 52% din PIB către capital și cca 38% către lucrători, cu mult mai jos decât media UE, de 47,8% către lucrători.

În aceste condiții, ne opunem politicii de austeritate în domeniul salarizării. Suntem pe deplin conștienți că România, asemenea tuturor celorlalte state, trece printr-o criză sanitară și economică de amploare. Credem însă că este nevoie de politici publice echilibrate, elaborate printr-o consultare reală cu partenerii sociali, care să distribuie echitabil efortul și costurile, inclusiv prin rezolvarea implicațiilor OUG 79/2017″.

„Avem speranța că atât activitatea în Parlament, cât și la nivelul coaliției de guvernare va avea ca prioritate utilizarea instrumentelor legislative și administrative pe care le aveți la dispoziție pentru rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă lucrătorii și piața muncii din România și corectarea dezechilibrelor care duc la menținerea unui nivel ridicat de sărăcie și inegalitate socială” se arată în scrisoarea transmisă astăzi PNL, Alința USR PLUS, UDMR.

301 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com