Click pentru a te abona

Propunere: La şedinţele Comitetului naţional să participe reprezentanți ai instituțiilor publice, sindicate, societatea civilă

79 Shares

Am trimis către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, doamnei ministru  Victoria Violeta Alexandru, o solicitare venită din partea sindicatelor, a societății civile, a reprezentanților administrațiilor publice referitoare la perioada critică pe care o traversăm

Având în vedere situaţia excepţională în care se află România prin instituirea stării de urgenţă pe întreg teritoriul ţării potrivit art.93 alin.(1) din Constituţia României, republicată.

Ţinând cont că măsurile adoptate de autorităţi pentru limitarea efectelor pandemiei de coronavirus Covid-19.

Luând în considerare că aceste măsuri vor avea un impact major asupra unor ramuri economice, cu repercursiuni asupra angajaţilor din mediul public şi privat.

Având în vedere că potrivit articolului 214 din Codul Muncii: „Sindicatele, federațiile și confederațiile sindicale, denumite în continuare organizații sindicale, sunt constituite de către salariați pe baza dreptului de liberă asociere, în scopul promovării intereselor lor profesionale, economice și sociale, precum și al apărării drepturilor individuale și colective ale acestora prevăzute în contractele colective și individuale de muncă sau în acordurile colective de muncă și raporturile de serviciu, precum și în legislația națională, în pactele, tratatele și convențiile internaționale la care România este parte.”

Vă rog să analizaţi posibilitatea completării alin.(4) al art.3 din Hotărârea Guvernului nr. 94 din 12 februarie 2014 privind organizarea, funcţionarea şi componenţa Comitetului naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, astfel: „La şedinţele Comitetului naţional pot să participe, la invitaţia preşedintelui acestuia, în raport cu problemele înscrise pe ordinea de zi, reprezentanţi ai altor ministere, instituţii publice centrale şi agenţii nenominalizate în anexa nr.1, ai organizaţiilor neguvernamentale, precum şi ai organizaţiilor sindicale.

Menţionez că modificarea ar permite participarea reprezentanţilor organizaţilor sindicale la dezbateri şi ar ajuta la o mai bună coordonare între instituţiile implicate, inclusiv în ceea ce priveşte comunicarea si informarea membrilor de sindicat .

Subliniez că o astfel de măsura ar ajuta şi la îmbunătăţirea coeziunii sociale.

Deputat SIMION LUCIAN EDUARD

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com