Click pentru a trimite e-mail

Proiectul Navinatur – O experienţă reuşită în Delta Dunării

NaviNatur2În perioada 2011-2013, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a implementat împreună cu Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania, proiectul NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă (ESD) în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”. Acest proiect a fost finanţat de Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU).

În perioada 10.06-13.06.2013 în Delta Dunării, în localitatea Sfântu Gheorghe, s-a desfăşurat etapa finală a proiectului NaviNatur. Copiii implicaţi în acest schimb de experienţă, elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Sfântu Gheorghe şi ai Şcolii Marion-Doenhoff-Gymnasium Moeln din Germania, au participat la o vânătoare de comori, descoperite cu ajutorul GPS-ului. Această activitate s-a finalizat cu o festivitate de premiere a celor mai bune tururi GPS, create de copii.

Centrul pentru Educaţie de Mediu (SCHUBZ) din Luneburg, Germania a implementat proiectul NaviNatur în 2 locaţii din România: Sighişoara şi Tulcea/Sf. Gheorghe.

Proiectul a început în anul 2011 iar prin intermediul acestuia au fost posibile organizarea de seminarii, vizite reciproce ale elevilor din şcolile partenere din România şi Germania, şi crearea de tururi educaţionale comune încărcate pe portalul www.navinatur.de.

Copiii implicaţi în acest proiect au avut posibilitatea de a interacţiona, socializa dar şi de a compara habitatele naturale şi speciile întâlnite în Rezervaţiile Biosferei din România şi Germania.

Proiectul NaviNatur a abordat tematica dezvoltării durabile cu accent pe Rezervaţiile Naturale dintr-o perspectivă novatoare şi a presupus un parteneriat transnaţional. Acesta s-a dovedit a fi un proiect de succes şi partenerii implicaţi doresc să continue colaborarea şi pe viitor în vederea implementării de noi proiecte similare.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.