Click pentru a te abona

Proiectul de lege pe carantină și izolare trimis în Parlament prevede și măsura carantinei pentru persoanele care vin din zonele cu risc ridicat de epidemie

99 Shares

Guvernul a adoptat azi proiectul de lege pentru a putea carantina persoanele și izola bolnavii infectați cu Covid-19. Exista bază legală pentru carantinare și înainte, dar CCR ne-a lăsat fără instrumentul de a decide izolarea la domiciliu sau carantinarea bolnavilor, carantinarea localităților. Dacă CCR s-ar fi pronunțat mai devreme, NU am fi putut reacționa la Suceava, de exemplu! Nu am fi putut decide carantinarea, care a oprit riscul de transmitere în alte localități.

Sperăm că Parlamentul va dezbate și va vota de urgență acest proiect de lege de care România are nevoie cât mai repede, pentru a putea lupta împotriva efectelor noului coronavirus.

Prin decizia luată, CCR a subminat sănătatea românilor. CCR a dovedit încă o dată că este un instrument politic și o prelungire a PSD.  CCR se comportă de parcă ar fi o filială a PSD, iar judecătorii CCR se comportă ca niște membri cu ștate vechi ai PSD.

Proiectul de lege este absolut necesar pentru a putea gestiona pandemia. Proiectul de lege abordează problema mai general, nu doar pentru Covid19, poate fi aplicat și în alte situații de risc biologic și epidemiologic. Asta înseamnă că în acest moment se creează legislație care să ajute orice Guvern din viitor să lupte cu o situație similară.

Actul normativ prevede măsura carantinei pentru persoanele care vin din zonele cu risc ridicat de epidemie sau cele care declară că nu îşi pot asigura singure condiţiile de separare fizică la domiciliu. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătăţii. Situaţiile de risc epidemiologic sau biologic, pentru care este instituită carantina, sunt epidemia declarată prin ordinul ministrului Sănătăţii, pandemia declarată de directorul OMS sau un eveniment neaşteptat identificat constatat de structurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau instituţiile din subordinea MS.

Guvernul PNL ia decizia, dar mereu se bazează pe opiniile specialiștilor și ale experților în sănătate. De aceea, întotdeauna va exista o implicare a părții științifice: DSP, Institutul Național de Sănătate Publică, etc..

Gudu Vasile/Deputat PNL Tulcea

99 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com