Click pentru a te abona

Proiectile de artilerie neexplodate descoperite într-o gospodărie din Niculițel

230 Shares

Gruparea pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Delta “ al județului Tulcea a fost solicitată să intervină în localitatea Niculițel, în această după-amiază, pentru cercetarea, identificarea, ridicarea și transportul unor elemente de muniție neexplodate.

În urma cercetărilor s-au identificat 4 proiectile de artilerie și o bombă de aruncător, toate provenind din timpul conflictelor militare.

Elementele de muniție au fost găsite în timpul efectuării unor lucrări de săpături executate în vederea înlocuirii conductei de apă într-o gospodărie.

Misiunea s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și nu a pus în niciun moment viața oamenilor în pericol sau producerea unor pagube materiale.

Elementele au fost ridicate și transportate în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

RECOMANDĂRI:

La găsirea unor obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciuni de a fi elemente de muniţie neexplodată, cetăţenii au următoarele obligaţii:
a) să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al Judeţului Tulcea la numărul unic de urgență 112;
b) să nu mişte muniţiile descoperite neexplodate;
c) să nu introducă în clădiri muniţiile descoperite neexplodate;
d) să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
f) să nu lovească, să taie sau să demonteze muniţiile neexplodate;
g) să nu aprindă focul deschis în apropierea muniţiilor neexplodate sau să le introducă în foc;
h) să nu se joace cu muniţii descoperite neexplodate;
i) persoana care a găsit muniţie neexplodată va asigura supravegherea obiectului de la o distanţă de minim 50 m şi va interzice accesul altor persoane în zonă până la sosirea Poliţiei sau reprezentanţilor I.S.U. Tulcea.
Acţiunile şi măsurile de prevenire, precum şi asanarea terenului de muniţia rămasă neexplodată, se organizează şi se desfăşoară în scopul apărării vieţii şi al asigurării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale, valorilor culturale şi mediului împotriva efectelor negative ale acestui tip de risc.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com