Click pentru a te abona

Proiectarea drumurilor expres Brăila (Jijila) – Tulcea (Cataloi) și Constanța-Tulcea. Primă sesiune de lucru de lucru în format online. Dobrogea Expres, componenta dobrogeană

Întâlnirea a fost inițiată de beneficiarul acestor investiții, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care are în derulare contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate, respectiv a proiectului tehnic pentru cele două drumuri expres, fiind invitate autoritățile și instituțiile teritoriale implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectelor.

Din partea Consiliului Județean Tulcea, s-au alăturat întâlnirii administratorul public al județului, Vasile Strat, arhitectul şef al judeţului, Cristian Ionescu Preotu, directorul Direcției de Investiții din cadrul Consiliului Județean Tulcea, Nicu Mihai, dar și Lucian Simion, consilierul președintelui Horia Teodorescu, alături de președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.

Astfel, s-au prezentat variantele alternative de traseu ale drumurilor expres pentru a fi semnalate orice probleme sau constrângeri pe care proiectanții Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial SA (pentru drum expres Tulcea-Cataloi) și Asocierea Search Corporation SRL – Egis Romania SA (pentru drum expres Constanța-Tulcea) trebuie să le aibă în vedere în faza de proiectare pentru alegerea alternativei optime de traseu.

În momentul de față, traficul rutier între Constanța și Tulcea, se realizează pe drumul național DN22(E87), iar timpul minim de parcurs este de 1 oră și 45 de minute. Proiectul de construire a drumului expres,cu denumirea generică “Dobrogea Expres” este prins în Programul Operațional Infrastructură Mare(POIM) 2014-2020 și va avea indicativul DX8.

De asemenea, drumul este prevăzut și în cadrul Master Planului General de Transport al României și va face legătura între Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila. În sprijinul acestora, reprezentații autorităților locale urmează să înainteze propuneri și să semnaleze eventualele probleme în ceea ce privește proiectarea viitoarelor drumuri expres.

„Lucrurile se pun în mișcare, am purtat discuții cu proiectanții referitoare la diversele variante de traseu ale drumurilor expres, astfel încât să alegem varianta optimă. Acest tronson de drum expres este deosebit de important  pentru Tulcea, pentru noi toți tulcenii, pentru că ne va lega județul de țară, mai ales odată cu finalizarea podului Tulcea-Brăila. Aceste demersuri nu se fac doar pentru o porțiune de drum, se fac pentru dezvoltarea județului, pentru creșterea numărului de turiști și pentru siguranța conducătorilor auto.

 Știu că aceste faze premergătoare execuției sunt anevoioase, dar sunt necesare pentru investiții de asemenea anvergură și vreau să asigur tulcenii că le vom finaliza la termen. Partea dobrogeană a drumului începe deja să fie cunoscută ca fiind Drumul Dobrogea Expres și acest lucru nu poate fi decât benefic pentru toate sectoarele de activitate“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com