Click pentru a te abona

Proiect de lege împotriva turismului electoral: măsuri luate de PNL

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că parlamentarii maghiari vor depune un proiect de lege care prevede că autoritățile locale vor avea un mandat de cinci ani.

Premierul Ludovic Orban explică cum un manager, un administrator, un primar bun, poate să arate în patru ani de zile că are capacitatea să pună în practică un program de dezvoltare a comunității locale. Dacă în patru ani nu poate demonstra , cu siguranță nu o va face în cei cinci ani !

De asemenea  trebuie luate masuri anti-turism electoral. Am făcut o analiză pe 200 de localităţi unde a fost o migraţie suspectă în alegerile din 2016. Numărul de vize de flotant a fost 20.000 în 2016, evident aproape toate luate în preajma alegerilor, în timp ce în anii normali numărul maxim de vize de flotant care au fost date în aceste 200 de localităţi pe care le-am studiat a fost de 2.000, adică de 10 ori mai puţin.

Este evident că a fost o mişcare anormală în care au căpătat drept de vot în anumite localităţi cetăţeni care nu au nicio legătură cu localitatea respectivă, care nu locuiesc în localitatea respectivă, care nu au loc de muncă în localitatea respectivă, ci le-a fost obţinută viza de flotant numai pentru a-l vota pe primar.

Dorim să împiedicăm turismul electoral, astfel încât în proiectul de lege am cuprins o prevedere ca toți cei care își schimbă domiciliul sau reședința cu 90 de zile înainte de ziua alegerilor să nu poată vota la noua adresă.

Deputat PNL Vasile GUDU

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.