Click pentru a te abona

Programului Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM): fonduri europene pentru pescuit, piscicultură și acvacultură

2 Shares

Programului Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) s-a aflat într-o amplă dezbatere la care au participat primari și reprezentanți ai UAT-urilor din județul Tulcea, reprezentanți ai federațiilor de pescari, operatori economici, Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Ciceronis Cumpănășoiu, director general AM POPAM, Nicolae Dimulescu, președinte ANPA, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Este vorba despre un eveniment de promovare a Programului Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime, organizat la Tulcea.

Foarte mulți potențiali beneficiari ai acestui program au putut afla, direct de la factorii responsabili, toate informațiile necesare pentru posibilitatea de accesare  a unor sume cât mai mari asigurate din fonduri europene.

În cadrul discuțiilor, au fost prezentate cele mai importante măsuri pentru beneficiarii din județul nostru, cele referitoare la modernizarea porturilor, locurilor de debarcare, a adăposturilor pescărești, dar și  cele referitoare la diversificarea activității pescarilor (restaurante  cu specific pescăresc, turism etc).

Cred că astfel de discuții, față în față, sunt extrem de importante pentru implementarea unor proiecte în cadrul acestui program. Este un schimb de informații la fața locului, mult mai relevant pentru potențialii beneficiari decât informațiile foarte tehnice pe care le transmitem noi în teritoriu“, spune Alexandru Potor, secretar de stat.

Știu că sunt probleme legate de cuantumul co-finanțării, iar aici trebuie să discutăm și să vedem ce se poate rezolva la nivel național și mai știu, de asemenea, că există  o anumită temere la nivelul operatorilor privați de a investi sumele necesare pentru accesarea fondurilor asigurate prin POPAM. Această a doua problemă cred că poate fi soluționată printr-o comunicare corectă și eficientă direcționată concret către potențialii beneficiari. Sunt convins de oportunitatea organizării unei astfel de ședințe în teritoriu și le urez mult succes tuturor aplicanților în atragerea de fonduri europene ce ne sunt puse la dispoziție prin intermediul acestui program“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Am convingerea că tot mai mulți localnici, specialiști în domeniu, oameni care cunosc și practică pescuitul și piscicultura ca activitate tradițională își pot dezvolta afacerea, fie că vorbim despre un business mic sau unul mai mare. Sunt fonduri importante alocate pe acest domeniu trebuie doar ca proiectele să fie cât mai repede finalizate și depuse. Personal, sprijin toate  eforturile celor care se străduiesc să atragă finanțări externe, pentru că doar așa putem vorbi despre dezvoltare economică durabilă” a declarat Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com