Click pentru a te abona

Programul naţional modular pentru ridicarea nivelului profesional al cadrelor medicale din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

0 Shares

Programul de guvernare are două priorităţi, respectiv sănătatea şi educaţia. Așa după cum știm cu toții, s-au făcut şi se vor face în continuare eforturi pentru dezvoltarea celor două domenii.

Legea 153/2017 este primul act normativ din România, care aduce salariile medicilor la un nivel apropiat de cel european. De asemenea, profesorii au primit măriri salariale consistente pentru prima oară după foarte mulţi ani. Creşterea salariilor profesorilor din decembrie până în prezent a fost de 40%.

Toate aceste măsuri sunt, însă, insuficiente dacă obiectivul final, acela de a pune cetăţeanul pe primul plan, nu este atins.

O importantă schimbare adusă  în cursul săptămânii trecute în domeniul gestionării fondurilor europene se referă la sumele destinate furnizării de servicii medicale şi pregătirii personalului în domeniul sănătăţii.

Astfel, „Programul naţional modular pentru ridicarea nivelului profesional al cadrelor medicale din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională” este primul proiect de acest tip din România, gestionat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Proiectul se integrează într-o viziune mult mai amplă a Guvernului, aceea de a oferi noi servicii medicale cetăţenilor şi de a oferi posibilitatea de instruire continuă pentru medici.

Doamna ministru Rovana Plumb menţiona că până la sfărşitul lunii iunie, ministerul pe care îl conduce, va aloca peste 200 de milioane de euro pe componenta de prevenţie, prin POCU.

Prin aceste alocări se vor crea peste 3.000 de servicii medicale noi, iar peste 1,5 milione de români vor beneficia de programe medicale.

Prin Programul de guvernare au fost alocate peste 600 de milioane de euro din fonduri europene nerambursabile, din care 300 de milioane sunt direcţionate exclusiv pe componenta de prevenţie şi formare a cadrelor medicale.

Aceste măsuri vor avea ca efect pregătirea suplimentară a 60.000 de medici, care vor oferi servicii de şi mai bună calitate cetăţenilor români.

Ministerul Fondurilor Europene a mai  lansat două noi apeluri de proiecte, finanțate din Programul Operațional Capital Uman (POCU), prin care se acordă burse din fonduri europene studenților defavorizați, doctoranzilor și cercetătorilor postdoctorat.
Prin astfel de inițiative, se urmărește stimularea cercetării universitare aplicate, a antreprenoriatului și a incluziunii sociale.

În calitate de oameni politici, de decidenţi, trebuie să punem întotdeauna pe primul plan binele general, iar acest bine general se formează pornind de la binele individual al cetăţenilor, iar PSD demonstrează că are nu numai capacitatea, dar şi dorinţa de a o face.

Deputat PSD, Radu Anișoara/Declarație politică

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Un Raspuns la Programul naţional modular pentru ridicarea nivelului profesional al cadrelor medicale din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com