Click pentru a te abona

Programul de tabere pentru românii de pretutindeni, “Sulina ARC 2018”, succes deplin dedicat Centenarului Marii Uniri

37 Shares

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MPRP) în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat în acest an cea de-a zecea ediţie a Programului de tabere pentru românii de pretutindeni, Tabăra Sulina ARC 2018 care-și încheie activitatea peste câteva zile.

“Vorbim de mai mulți copii și tineri care-au participat la acest program guvernamental pentru că-n acest an au afost aproape 2000 de participanți. Prima serie a venit pe 20-25 iunie și ultima serie-și încheie, practic programaul, pe 28 August. Este a zecea ediție, una foarte reușită pentru că am văzut copii și tineri veseli, bucuroși să se întâlnească într-un loc atât de frumos, de inedit: în Delta Dunării, pe una dintre plajele sălbatice al Mării Negre, la Sulina, cel mai estic oraș al Uniunii Europene” ne-a spus deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Reamintesc faptul că Programul ARC se adresează etnicilor români din afara graniţelor, respective, elevi, tineri, studenţi din ţările aflate în jurul graniţelor şi în Balcani, cum ar fi Serbia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova (inclusiv regiunea Transnistreană) şi Albania, precum şi românilor din diaspora de mobilitate din ţări ca: Italia, Spania, Franţa, Belgia Germania, Austria, Marea Britanie, Grecia, Canada, Statele Unite ale Americii și doresc să adresez felicitări tuturor organizatorilor, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MPRP) în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, DJTS Tulcea, lui Liviu Urlih, doamnelor și domnilor care s-au ocupat de bucătărie, de cazare, de spațiile dedicate atelierelor, doresc să le adresez felicitări tuturor voluntarilor care au organizat unele dintre cele mai frumoase, mai competitive ateliere, tuturor participanților și să-mi exprim speranța că anul viitor, un an extreme de important pentru România care va prelua președinția Consiliului Uniunii europene, în tabăra de la Sulina să ne revedem cu o stare de spirit deosebită, cu proiecte tot mai creative așa după cum ne-au obișnuit tinerii participanți.

Consider că Programul Taberei ARC 2018 de la Sulina, dedicat în acest an  Centenarului Marii Uniri și-a îndeplinit misiunea. Aceea de a dezvolta abilităţile de comunicare în limba română, stimularea spiritului de colaborare și unitate în rândul tinerilor români de pretutindeni, informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească. Încă odată, felicitări tuturor și să ne revedem cu bine”a spus social democratul Mirela Furtună prezentă de fiecare data în mijlocul tinerilor veniți la Sulina.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com