Click pentru a te abona

Procuror tulcean de la DIICOT anchetat de DNA pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de GRIGORAȘ VICTOR, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, cu privire la săvârşirea a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.
În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În luna ianuarie 2014, la solicitarea unui administrator de firmă, în calitate de procuror D.I.I.CO.T. – Biroul Teritorial Tulcea, suspectul Grigoraş Victor a efectuat demersurile necesare în vederea găsirii unei căi de preluare, de la o altă unitate de parchet, a unui dosar penal în care persoana menționată era parte.

DNA-interior
La data de 18.04.2014, pentru “ajutorul” acordat, suspectul Grigoraş Victor a acceptat și primit suma de 600 lei pentru sine şi un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. Pentru același ajutor și de la aceeași persoană, la data de 28.04.2014, suspectul Grigoraș Victor a pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea .
La data de 28.04.2014, suspectul Grigoraș Victor, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a acceptat pentru sine promisiunea unui reprezentant de fapt al unor firme şi suspect într-o cauză penală pe care o instrumenta, de a-i remite suma de 5.000 lei, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu.
Acest act consta în intervenția suspectului Grigoraș Victor pe lângă conducerea D.S.V.S.A. Brăila şi Ialomiţa, în scopul înlesnirii soluţionării favorabile, de către aceste instituții, a solicitărilor de export formulate de firmele respective.

Suspectului GRIGORAȘ VICTOR i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.(Comunicat DNA)

În declarația de avere publicată în data de 6 iunie 2013, se arată că procurorul tulcean deţine, prin moştenire, două terenuri agricole în comuna Beştepe din Tulcea, de 5,34 hectare şi 0,7 hectare, şi alte două terenuri, pe care le-a cumpărat împreună cu soţia şi care se află în intravilanul judeţelor Tulcea şi Constanţa, de 572,9 metri pătraţi, respectiv 12 metri pătraţi. Procurorul mai are două case de locuit în Tulcea, de 211,1 metri pătraţi şi de 48 de metri pătraţi, unul cumpărat împreună cu soţia, altul moştenit de aceasta, dar şi un apartament în Constanţa, dobândit împreună cu soţia, prin cumpărare. Magistratul mai deţine două autoturisme, o Dacia Logan, fabricată în 2012, şi un Renault Koleos, din 2008.
De asemenea, procurorul Grigoraș are datorii de 328.960 de lei la CEC Tulcea (2009) şi de 33.000 de lei, din 2008, la Banc Post.
În calitate de procuror DIICOT, a încasat în 2012, anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, suma de 126.689 de lei, iar soţia sa a obţinut venituri de 8.261 de lei.
Potrivit declaraţiei de interese, procurorul este membru în Asociaţia Magistraţilor din România.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Procuror tulcean de la DIICOT anchetat de DNA pentru luare de mită

  1. George din Tulcea 11 octombrie 2014 at 13:45

    daca avea terenuri 2masini si salariu mare,la ce naiba ii mai trebuia un miel si 600ron ? o fi no fi adevarat dar vechea zicala ramane valabila: lacomia strica omenia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.