Click pentru a te abona

Problemele semnalate de finanțiștii tulceni vor face obiectul unui amendament la Legea Salarizării Unitare

0 Shares

Sindicaliștii tulceni din cadrul Sindicatului Național al Funcționarilor Publici și ai Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe, Tulcea, m-au invitat la o discuție punctuală pe tema Legii Salarizării personalului plătit din fonduri publice și au formulat o serie de situații concrete cu care se confruntă și pe care doresc să le facem cunoscute în dezbaterile care urmează la Camera Deputaților, după cum urmează: untitled-1

*definirea familiei ocupaționale și/sau a categoriei profesionale cf. Deciziei CCR nr.794/2016 (pct.34);

*eliminarea art.35 conform căruia „reincadrarea personalului pe funcții”, în condițiile în care funcțiile deținute au fost ocupate ca urmare a promovării unui concurs;

*menținerea drepturilor salariale aflate în plată pentru funcționarii publici sau pentru personalul contractual care, la momentul apariției legii au salariul mai mare decât cel stabilit prin grila de salarizare;

*funcțiile publice trebuie să fie salarizate unitar, indiferent de instituția din care fac parte; *introducerea în textul de lege a unei componente salariale aferente activității desfășurate:

-Micșorarea decalajului valoric dintre funcțiile de stat teritoriale și locale prin introducerea unui raport just între acestea.

– Creșterea  coeficientului  de ierarhizarea la nivelul functiilor ocupate de la procentul propus, la nivelul coeficientului pentru alte instituții naționale (exemplu : consilier superior din ANAF are coeficientul de ierarhizare de 1,96, în timp ce un sufleur din domeniul culturii are un coeficient de ierarhizare de 2,74).

– Compensarea printr-o salarizare adecvată a incompatibilităților specifice funcționarilor publici din Ministerul de Finanțe și din ANAF, precum și a riscurilor aferente activității desfășurate.

anisoara-tribuna-cameraÎn calitate de Deputat PSD Tulcea și de membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială am preluat problemele finanțiștilor din județul Tulcea și m-am angajat să formulez un amendament complet pe care îl voi susține alături de sindicate. Am convingerea că problemele enunțate  vor fi rezolvate iar impactul bugetar nu va afecta anvelopa bugetară propusă de Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii. (CP)

Radu Anișoara,  Deputat PSD Tulcea 

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com