Click pentru a trimite e-mail

Prioritatea noastră este protejarea Pământului și a biodiversității sale (”Earth Day” Network)

94 Shares

La 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Pământului instituită de ONU prin Rezoluția 63/278 din anul 2009, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții.

Apărută în 1970, Ziua Pământului simbolizează lupta împotriva poluării și problemelor climatice și a avut un rol foarte important în mediatizarea provocărilor cu care se confruntă Pământul. Ea a dat naștere unei organizații ”Rețeaua Ziua Pământului” (”Earth Day” Network) cu filiale în peste 175 de țări și rezultate notabile în conștientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectelor poluării, etc.

Urmând tema de anul acesta – ”Să ne protejăm speciile”, încă din data de 19 aprilie, reprezentanți ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, împreună cu Asociația Euro Tulcea, voluntari ai acesteia, elevi ai Liceului Tehnologic Topolog, ai Școlii Gimnaziale din comuna Frecăței din Tulcea și ai Școlii Gimnaziale din Sf. Gheorghe, au efectuat o vizită la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură – Punctul de lucru zonal Tulcea, unde a fost organizată o activitate de conștientizare și educație ecologică. Pe lângă transmiterea mesajului cu privire la necesitatea protejării Pământului și a biodiversității sale, voluntarii Asociației Euro Tulcea au pregătit poezii și legende despre albine. Participanții au aflat de la specialiștii institutului informații despre importanța albinelor în natură și beneficiile aduse de acestea, de ce trebuie protejate, care sunt amenințările pentru speciile de albine și cum putem să le protejăm.

Și la Sulina, elevi ai Liceului Teoretic ”Jean Bart” au celebrat Ziua Pământului. Aceștia au participat în data de 19 aprilie la o activitate desfășurată la Centrul de Vizitare al ARBDD în care s-a discutat despre nevoia cunoașterii rolului speciilor de floră și faună, amenințările pentru acestea și acțiunile pe care le putem întreprinde la nivelul fiecăruia, pentru a le proteja.

Luni, 22 aprilie, au avut loc acțiuni de celebrare a Zilei Internaționale a Pământului și la Chilia Veche, unde elevi ai clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială din localitate au participat la Centrul de informare si educație ecologică al ARBDD la o activitate interactivă ce a cuprins ateliere de lucru, discuții și prezentări, etc. Elevii mai mari, din clasa a V-a au participat la o altă activitate desfășurată în natură. Aceștia au pornit cu bicicletele, pe o distanță de aproximativ 6 km, din fața școlii până pe malul canalului Tătaru, unde au adunat deșeuri. Aceste deșeuri strânse de către copii în saci menajeri, vor fi ridicate de Primăria Chilia Veche.

Pe lângă activitățile educaționale, săptămâna trecută în Rezervația Biosferei Delta Dunării au avut loc acțiuni ce s-au încadrat în tema anului 2019 pentru Ziua Pământului. Acestea au cuprins măsuri concrete de conservare a speciilor, respectiv evenimentul de la Isaccea, de populare a Dunării cu sturioni din specia nisetru (Acipenser gueldenstaedii) și campania anuală de lansare de icre embrionate de șalău (Sander lucioperca) la Baza de Cercetare a Institutului Național Cercetare Dezvoltare Delta Dunării din localitatea Enisala.

Celebrarea Zilei Pământului (prin acțiuni la care au participat un număr total de 125 de elevi si profesori) a reprezentat un prilej de informare pentru o mai bună educare a publicului cu privire la impactul oamenilor asupra mediului și este menită să inspire tânăra generație în direcția unei mai bune îngrijiri a mediului și să schimbe comportamentul și atitudinea față de protecția și conservarea speciilor.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com