Click pentru a te abona

Prin proiectul semnat la Tulcea se modernizează spitalele din Măcin, Tulcea, Odessa și Izmail cu bani europeni

640 Shares

MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, a semnat primul contract de finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, pentru proiectul cu titlul “Infrastructură transfrontalieră de sănătate”.

Liderul proiectului, Consiliul Județean Tulcea, va derula acest proiect împreună cu Unitatea Administrativ-Teritorială Măcin, Spitalul Regional Dunărea din Odessa, Consiliul Local Izmail (Ucraina) și Asociația de Cooperare Trasfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” (România). Contribuția financiară este în valoare de 3.780.000 euro, reprezentând 17.912.664 lei, bugetul total al proiectului fiind de 4.252.896,23 euro.

Contractul vizează investiții în mai multe secții din spitalele cuprinse în proiect:

  • reabilitarea și dotarea secțiilor de sterilizare și ortopedie din cadrul Spitalului Județean Tulcea (România);
  • reabilitarea unei clădiri a Spitalului Municipal Măcin (România);
  • modernizarea şi echiparea secţiei de chirurgie a Spitalului Bazinul Dunării, Izmail (Ucraina);
  • reabilitarea și dotarea secției de copii a Spitalului Orășenesc din Izmail (Ucraina).

Proiectului s-a semnat de către conducerea Consiliului Județean Tulcea,  viceprimarul din Izmail, Serhii Batkilin, ofițerul de monitorizare din cadrul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră, Doina Turcu precum și directorului Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“ Galați, Natalia Budescu.

„Proiectul „Infrastructură transfrontalieră de sănătate” se va implementa până la data de 25 martie 2022. Eu cred că implementarea ar trebui să fie mai scurtă. Este un proiect care dă satisfacție atât părții române cât și părții ucrainene prin cele patru entități implicate, este un domeniu sensibil, cel al sănătății, în cadrul căruia ambele părți au multe de făcut.

Vreau să îi felicit pe toți cei care s-au implicat în derularea acestui proiect, atât partea ucraineană cât și partea română. Nu trebuie să uităm implicarea Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“, a doamnei director Natalia Budescu, pentru că trebuie știut că acest proiect atât de necesar s-a născut destul de greu, având multe momente de cumpănă. Îmi exprim speranța că acest proiect va  fi unul benefic pentru populația de pe cele două maluri ale brațului Chilia. Cred că un exemplu de bună practică, de vecinătate și interese comune este această relație de cooperare între Tulcea și Izmail. Este un partener foarte devotat, agresiv în sensul pozitiv, pentru accesarea proiectelor, motiv pentru care trebuie să extindem parteneriatul și cu zona Odesa.

Citește și: UNESCO a acceptat includerea Tarafului românesc în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural al Omenirii

Promotorul acestei relații foarte bune dintre Tulcea și partea ucraineană a fost primarul Andrii Abramchenko, un om cu calități deosebite, care a știut să dea de înțeles că nu avem nimic de împărțit și că trebuie să ne ajutăm ca lucrurile să meargă într-o direcție pozitivă“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

„Dunărea ne desparte dar totodată pare să ne și unească. Până la un moment dat, am avut numai relații între două țări, în sensul că diplomații se înțelegeau la anumite niveluri, însă noi, cei de joi, nu prea știam despre ce este vorba. Pentru că acest lucru nu interesa întotdeauna populația de pe cele două maluri ale Dunării. În momentul de față, constatăm o acțiune a factorilor de conducere din cele două regiuni vecine, pentru că de ambele părți se dorește o îmbunățire a calității vieții populației și în primul rând a ocrotirii sănătății.

Mulțumim tuturor celor care au stat la baza acestui proiect, înțelegem că a fost destul de greu procesul de alegere a aparaturii medicale care trebuia achiziționată, întrucât constatăm în fiecare zi că știința ne oferă mijloace noi de îmbunătățire a sănătății. La momentul actual, alegerea s-a făcut deja, rămâne să dotăm efectiv unitățile spitalicești cu aparatura care urmează a fi achiziționată. În numele Comitetului Executiv al orașului nostru, mulțumim atât Consiliului Județean, în speță domnului președinte Horia Teodorescu, cât și Asociației de Cooperare Dunărea de Jos pentru munca deosebit de fructuoasă pe care au desfășurat-o“, a declarat viceprimarul Serhii Batkilin.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com