Click pentru a te abona

„Prin educație, oamenii și popoarele dobândesc cultură. Un popor fără cultură este un popor foarte ușor de manipulat”. Accesul la educație este un drept constituțional de care trebuie să țină cont chiar și Guvernul liberal

842 Shares

Nu cred că învățământul online este o soluție pentru foarte-foarte mulți dintre copiii și tinerii României care au o situație familială mai grea, sunt la pragul sărăciei și mulți dintre ei se culcă de multe ori flămânzi după ce sting lumânările pentru că nu sunt branșați la sistemul de energie electric. Nu vă mirați, chiar există astfel de cazuri chiar acum, când vorbim.

De aceea, mă întreb retoric: unde este logica în situația în care atât creșele, cât și grădinițele sau centrele de zi sunt deschise, deci funcționale, de ce se vorbește despre punerea începerii noului an școlar sub semnul întrebării și sub zodia culorilor expuse strategic de Președintele Iohannis apoi de premierul Orban care, nu știu dacă a înțeles cu adevărat ceva.

Cert este faptul că mulți dintre părinți nu au înțeles nimic, sunt și foarte multe cadre didactice care nu au înțeles nimic…iar copiii și tinerii sunt în așteptarea fantasticului plan strategic emanat de Guvernul liberal, menit să facă lumină în această problemă mult mai importantă decât alegerile sau alte lucruri care le ocupă tot timpul.

Accesul la educație este un drept constituțional, iar începând cu luna martie 2020, când a fost impus în România sistemul de învățământ online, peste 250.000 de elevi nu au avut acces la internet, aceștia fiind privați de dreptul constituțional la educație.
Profesorii, elevii, părinții, cu toții așteptăm cu sufletul la gură celebrele studii, strategii, planurile despre care ne tot povestesc liberalii care înțeleg că nu sunt obligați să răspundă în fața Parlamentului României, a Românilor, ce au făcut cu banii foarte-foarte mulți pe care-i împrumută aproape zilnic…habar nu avem pentru ce.  

Haideți, faceți un efort comun și gândiți ceva coerent, lăsați puțin preocupările electorale care constau în manipularea oamenilor și racolarea primarilor PSD-iști (care nu mai sunt „ciuma roșie”) și faceți ordine într-un domeniu prioritar! Pentru că Sănătatea și Educația/Învățământul sunt prioritare pentru orice țară (!) iar generațiile care urmează să ia frâiele acestei țări greu încercate în timp, au nevoie de un program concret, coerent  privind începerea noului an școlar, asemănător cu cele din celelalte state ale Uniunii Europene.

”Din păcate, este o tendință foarte clară de dezumanizare, de pierdere a esenței umane. Prin educație, oamenii și popoarele dobândesc cultură. Un popor fără cultură este un popor foarte ușor de manipulat. Îndobitocirea se realizează prin aceste forme, în care oamenii învață numai ceea ce li se spune, merg pe minima rezistență, nu mai citesc cu ochii și cu mințile lor, nu mai au puterea să decanteze lucrurile, preiau de-a gata tot ceea ce li se oferă, se gândesc la viața simplă pe care o duc, în primul rând la nevoile materiale, și nu mai au timp pentru minte și suflet”a avertizat Președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop și cred că n-ar fi rău să luăm aminte.

Deputat PSD Tulcea Radu Anișoara

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com