Click pentru a te abona

Prin bugetul pe 2018 și modificarea legilor justiției, PSD-ALDE demonstrează încă o dată că nu le pasă de bunăstarea românilor și drepturile lor fundamentale

0 Shares

Bugetul pe anul 2018 este un proiect  prin care nu cresc veniturile oamenilor, nu cresc salariile, nici în sectorul privat, nici în sectorul public, să nu mai vorbim de promisiunea de creştere (n.r. – cu 25% a salariilor) care nu este onorată. De asemenea, nu cresc pensiile, este un buget care nu are un fundament serios şi nu înţelegem unde se risipeşte creşterea economică – atât cea din acest an, cât şi creşterea economică prognozată pe anul viitor de 5,5%.

Prin acest buget, PSD – ALDE nu fac altceva decât să blocheze șansele la dezvoltare ale României. Am luat, astfel, decizia de a vota împotriva proiectului bugetului de stat şi împotriva legii bugetului asigurărilor sociale de stat în cazul în care amendamentele importante ale Partidului Naţional Liberal nu vor întruni votul majorităţii parlamentare.

Noi liberalii folosim toate pârghiile parlamentare, instituționale și legale pentru a bloca acest proiect de buget dar și obiectivele toxice ale majorităţii PSD-ALDE care sunt împotriva Justiției. Acest control politic asupra Justiţiei este pentru a determina muşamalizarea, dar şi eventuala orchestrare a dosarelor penale.

În urma modificărilor aduse Legilor Justiţiei, CSM a emis două avize negative, după consultarea magistraților, asupra propunerilor de modificare a Legilor Justiției, atât în varianta propusă de Tudorel Toader, cât și în varianta parlamentarilor PSD-ALDE. De asemenea Forumul Judecătorilor a strâns peste 4.000 de semnături (mai mult de jumătate din totalul judecătorilor și procurorilor în funcție) pe memoriul care cerea retragerea/respingerea propunerilor de modificare a Legilor Justiției. Este singura organizație profesională din rândul magistraților care a făcut dovada susținerii din partea judecătorilor și procurorilor asupra revendicărilor făcute.

Președintele României a reacționat constant privitor la demersurile de modificare a Legilor Justiției, trăgând repetate semnale de alarmăDe asemenea, Comisia Europeană, în raportul MCV, a cerut în mod repetat sesizarea Comisiei de la Veneția pe modificările aduse Legilor Justiției și a atras atenția asupra pericolului unui regres în privința statului de drept, independenței justiției și combaterii corupției. Consiliul Europei, prin GRECO (Grupul de state împotriva corupţiei) s-a sesizat și a declanșat o procedură excepțională, ad-hoc, cu privire la modificările aduse Legilor Justiției în România. Analiza va fi făcută în ianuarie – februarie.

Stimați colegi PSD-ALDE, nu aveţi nici un pic de respect faţă de această ţară, față de oamenii datorită cărora astăzi conduceți după bunul plac? Domnilor din majoritatea guvernamentală, chiar dacă ignoraţi cu obstinaţie toate semnalele critice trebuie să știți însă că România nu se va lăsa încălecată de această atitudine dictatorială și va continua să lupte pentru democraţie!

 Deputat PNL Vasile GUDU (declarație politică)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com