Click pentru a te abona

Primul dosar important validat pentru România de toate statele membre UE: Drepturile de autor în Piața Unică Digitală

215 Shares

Statele membre UE au validat  acordul politic privind reforma drepturilor de autor obţinut cu Parlamentul European de către România, ţară care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

“Este vorba despre unul dintre cele mai dificile dosare care a născut numeroase controverse de-a lungul timpului, un act legislativ absolut necesar pe o piață complexă, în continuă schimbare, o piață tot mai solicitată și folosită de un număr tot mai mare de utilizatori” a precizat deputatul social democrat Mirela Furtună în cadrul unui interviu.

“Faptul că România a reușit să armonizeze procedurile și să rezolve acest dosar aflat în lucru la Parlamentul European de pester patru  ani, în condițiile în care noi am preluat președinția de doar două luni, este o dovadă a felului serios și corect în care România înțelege să-și exercite prerogativele.

Directiva  abordează o gamă largă de chestiuni, care pot fi împărțite în trei categorii: * Adaptarea excepțiilor/limitărilor în materie de drepturi de autor la mediul digital și la cel transfrontalier* Îmbunătățirea practicilor de acordare a licențelor pentru a se asigura un acces mai larg la conținut* Realizarea unei piețe funcționale a drepturilor de autor

Directiva introduce un nou drept pentru editorii de presă în ceea ce privește utilizarea digitală a publicațiilor lor de presă. Autorii operelor incluse în publicațiile de presă în cauză vor avea dreptul la o cotă din veniturile obținute de editorii de presă rezultate din acest nou drept.

Rezumând, cetăţenii europeni vor avea acces la o ofertă mai bogată de conţinut cultural online şi materiale educaţionale, precum şi la ştiri de calitate, știri reale, cu conținut real. Directiva vine în ajutorul editorilor  de presă, a instituţiilor  culturale, a instituţiilor de învăţământ, a artiştilor, interpreţilor, creatorilor  şi profesioniştilor din domeniul culturii dar și a consumatorilor de conținut digital” a susținut deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com