Click pentru a te abona

Primarul Municipiului Tulcea are convingerea că după un an “complicat” (2013) urmează un an cu proiecte importante pentru tulceni și pentru toți iubitorii Deltei Dunării (2014)

– Municipiul Tulcea a căștigat titlul de “Primăria verde” și de “municipiul cu cele mai mari performanțe în atragerea fondurilor europene”. Anul 2013 a fost un an complicat. Au fost situații limită, au fost sincope de ordin financiar. Și a continuat blocajul absurd și birocrația ultimilor 24 de ani.

– Nu mă consider o personalitate politică de top. Eu sunt în primul rând primar, sunt un administrator al acestei comunități, al acestei urbe. Incerc să întrețin relații corecte din punct de vedere administrativ pentru realizarea unor proiecte comune, benefice localnicilor și turiștilor care ajung la Tulcea în număr tot mai important.

– Au fost probleme cu deconturile pentru Master-Planul pe care-l implementăm pentru ca Municipiul Tulcea să corespundă criteriilor de evaluare ale unui adevărat oraș European. Au fost 136 de străzi pe care s-a lucrat: s-a implementat infrastructură nouă de apă potabilă, de apă menajeră, s-a construit acea stație de epurare, de tratare a apelor menajere. S-a realizat acel confort civilizat și normal pentru un oraș European. Evident, procedurile și birocrația ne-au pus și pe noi la grea încercare. Un oficial european mi-a spus că, în fapt este mai mult vorba despre prostia noastră, a românilor. Și despre super-birocrație.

– Dorința mea este ca la sfârșitul lunii ianuarie (2014) să încheiem faza de contestație și să începem implementarea priu-zisă a proiectului de renaturare și reabilitare a polderului Zaghen. În felul acesta “Delta de la porțile Deltei” va crește foarte mult cota orașului.

– Faleza tulceană, cea mai lungă faleză dunăreană nu poate fi reparată, modernizată, pentru că nu suntem noi proprietarii ei. Nici Primăria. Nici Consiliul Județean. Rezolvarea este la Guvern.

– Ne dorim să facem o zonă culturală de excepție cu fosta Grădină Dacia și cu fostul cinematograf al Tineretului. Se pare că sunt oameni din partea RADEF interesați de potențialul acestor două locuri. Poate că se gândesc să le vândă unor investitori care vor să deschidă alte restaurante…Trebuie să știe toți acești oameni că atâta timp cât voi fi primar nimeni nu va primi acceptul să transforme aceste spații destinate culturii în cine știe ce spații comerciale.

– Îmi asum starea drumurilor distruse de lucrările de infrastructură. Anul acesta începe marea asfaltare. Nu este o promisiune. Este un proiect care continuă.

– La sfârșitul acestui an, începutul anului viitor sper să putem accesa un nou proiect important care vizează construirea unui nou cămin pentru bătrânii singuri. Un așezământ modern, asemănător cu cele din multe dintre orașele europene cu care suntem infrățiți.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Primarul Municipiului Tulcea are convingerea că după un an “complicat” (2013) urmează un an cu proiecte importante pentru tulceni și pentru toți iubitorii Deltei Dunării (2014)

  1. localnic bastinas 23 ianuarie 2014 at 17:04

    european pe naiba , cand dispar valurile de pe sosele?…. nu exista strada in Tulcea care sa aiba 2 metri de asfalt drept . pe strada isaccei se circula doar pe banda 2 cu toate ca e un drum cu 2 benzi pe sens… toate strazile din oras sunt impracticabile… am vazut drumuri nemodernizate , de piatra care sunt cu 80% mai bune decat strazile frumosului orasel european…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.