Click pentru a trimite e-mail

Primarul Ilie Ștefan ar candida la președinția Consiliului Județean Tulcea din partea liberalilor iar primarul Constantin Hogea ar putea alege a treia variantă (!)

autor Geta Negrișanu

În toropeala fierbinte de vară, politica noastră de provincie este în plină fierbere deși ai spune că vacanța acaparează interesul general. Surse liberale vorbesc despre faptul că primarul luncavițean Ștefan Ilie, președinte al PNL Tulcea, s-ar pregăti pentru a candida pentru funcția de președinte al consiliului județean Tulcea iar actualul primar al Tulcei, independentul Constantin  Hogea, n- ar fi ajuns la o înțelegere tocmai convenabilă în discuția cu Ludovic Orban, drept pentru care ar urma alte serii de discuții cu alți lideri politici printre care și Victor Ponta.

Conform cutumelor jurnalistice și a bunelor obiceiuri, așa după cum v-am obișnuit, am contactat persoanele despre care se face vorbire, am întrebat și iată ce răspunsuri interesante am primit:Primarul Ilie Ștefan, președinte al PNL Tulcea, a replicat oarecum iritat că nu este adevărat și că atunci când partidul va stabili vor face publică hotărârea și vor nominaliza candidații:

„ Până atunci pun în vedere încă odată autorităților care conduc primăria Tulcea și județul Tulcea, să muncească și să se dedice interesului public cu responsabilitate. Ceea ce se întâmplă acum este o bătaie de joc la adresa noastră, transmisă fără jenă de actualii conducători: instituții și servicii publice corupte și oameni incapabili, plătiți enorm de mult din bani publici” a ținut să precizeze liderul liberal, Ilie Ștefan. Întrbat la ce instituții și servicii corupte face referire șeful liberalilor din județul Tulcea a replicat retoric „Dar care instituții publice funcționează și nu ar fi?! Nuanțându-și mai apoi declarația: „Dacă este sensibil cuvântul (corupt n.a.) îl pot schimba cu „neperformant”, efectul este la fel de grav, dezamăgirea și pesimismul au cuprins întreaga populație…”a spus liderul liberal care a invitat opinia publică la o dezbatere amplă pe temele fierbinți ale zilei.

Primarul independent al Municipiului Tulcea, Constantin Hogea, nu a fost surprins de faptul că liberalii vorbesc despre el dar nu a confirmat întocmai sursele liberale deși a recunoscut faptul că a avut discuții cu lideri politici din diverse zone ale eșicherului politic:

„Nu confirm niciuna dintre variante și consider că este prematur să mă pronunț. Nu neg faptul că au existat discuții cu anumiți lideri politici dar în acest moment nu s-a cristalizat nici o opinie definitivă. Partidul (PNL), dacă are să-mi spună ceva (!) eu sunt deschis la dialog. Dar, există și o a treia variantă despre care văd că nu vorbesc „sursele”: să candidez independent atât la primăria Tulcea cât și la președinția Consiliului Județean Tulcea. Un sondaj de la sfârșitul anului trecut mă clasa ca fiind primul pentru municipiul Tulcea, cu rezultate bune și primul pentru județul Tulcea, cu rezultate foarte bune. Așasar, există și această variantă în condițiile în care înțeleg că blochez tot felul de strategii pentru că nu se știe ce face Hogea…Dincolo de glumă vreau să-i asigur pe toți tulcenii că voi proceda cum este mai bine pentru toți și că, înainte de a lua o hotărâre definitivă voi face un sondaj de opinie profesionist în această toamnă” a conchis Constantin Hogea cu promisiunea de a ne ține la curent cu opțiunile sale pentru alegerile locale din primăvara anului viitor.

Dincolo de aparențe, vara aceasta ne va dezvalui multe și interesante surprize politice…

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.