Click pentru a te abona

Primarul Constantin Hogea plasat în arest la domiciliu după două luni de arest preventiv

hogea01

Curtea de Apel Galaţi a respins, vineri, 24 iulie a.c. contestația făcută de DNA privind o decizie de miercuri a Tribunalului Galaţi, și a decis amplasarea lui Constantin Hogea (primarul suspendat al municipiului Tulcea) în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, de marti, 28.07.2015 până la data de 26.08.2015 inclusiv  (după ce a stat în arest preventiv la Galați, timp de două luni).

Constantin Hogea este obligat, potrivit hotărârii instanţei Tribunalului Galaţi, ca, în toată această perioadă de timp, să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. De asemenea, el nu are voie să comunice direct sau indirect, cu inculpaţii, suspecţii ori martorii din acest caz, cu excepţia familiei, este obligat să nu comunice nici cu funcţionarii publici, personalul contractual sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul Primăriei municipiului Tulcea ori a Consiliului Local Tulcea, dar nici cu salariaţii sau cu orice altă persoană care desfăşoară activitate retribuită sau neretribuită în cadrul SC Coral SRL Tulcea.

În cazul în care Constantin Hogea va încălca măsurile sau obligaţiile, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu cea a arestării preventive. Instanţa a stabilit ca Poliţia Judeţeană Tulcea să supravegheze respectarea obligaţiilor impuse de lege.
Procurorii DNA Galaţi l-au reţinut pe primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, pentru luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.