Click pentru a te abona

Primăria Tulcea: precizări referitoare la prețul gigacaloriei, furnizor, ENERGOTERM S.A., către populație

428 Shares

NR: Prețul gigacaloriei a fost votat în plenul Consiliului local în unanimitate (!) de către toți consilierii, îndiferent de partidul din care fac parte. 

Legat de prețul gigacaloriei, furnizor ENERGOTERM S.A., către populație, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea face următoarele precizări:
Prețul gigacaloriei pentru anul 2020 este de 531,15 lei. 
Din acest preț 30% este subvenționat de către primărie. În ultimii 10 ani Primăria municipiului Tulcea a subvenționat prețul gigacaloriei peste 55%.
În această perioadă, chiar dacă populația plătea mai puțin din jumătate de preț, datoriile asociațiilor de proprietari s-au ridicat la peste 10 milioane lei.

Creșterea prețului de furnizare, aprobat de plenul Consiliului Local, are următoarele explicații:
1. Din cauza presiunii financiare pe bugetul anului în curs, nu s-a putut subvenționa gigacaloria decât în procent de 30%.
2. Prețul de producție al gigacaloriei s-a modificat din cauza creșterii prețurilor la gaz, electricitate, motorină, benzină, creșterii salariului minim pe economie, situație care nu poate fi imputată primarului.
3. Există foarte multe pierderi de agent termic în subsolurile multor blocuri, unde distribuția este distrusă în diferite procente.
Responsabilitatea pentru repararea sau înlocuirea țevilor revine proprietarilor de apartamente.
4. Mulți locatari (proprietari) de la etajele superioare sustrag apa caldă din sistemul de furnizare al agentului termic pentru diferite scopuri casnice, dezechilibrând astfel sistemul.
5. Pentru raționalizarea consumului de agent termic se pot monta repartitoare, contoare pe casa scării sau pur și simplu se pot închide robineții de la calorifere. Sunt blocuri care au făcut aceste investiții și plătesc mult mai puțin. Condiția este ca peste 80% din locatarii blocului să aibe montate aceste echipamente.
6. Chiar și cu toate aspectele enumerate până acum, dacă ENERGOTERM S.A. ar fi avut încasate cele peste 10 milioane lei datorie, prețul gigacaloriei putea fi subvenționat în proporție mai mare.

Ne întrebăm retoric de ce la cablul tv., la energie electrică, la telefonul mobil, nu înregistrăm datorii!!??
Pe fondul temperaturilor pozitive, în perioada 1-15 noiembrie 2019 furnizarea agentului termic a fost stopată.
Cetățenii care stau la case nu beneficiază de nicio subvenție (și acolo sunt pensionari și oameni cu venituri mici și medii).
Potrivit unor directive europene, adoptate la nivel național, de anul viitor este posibil să se interzică acordarea subvențiilor. Suntem curioși atunci pe cine mai înjurăm, în condițiile în care fiecare va trebui să plătească cât consumă.
Va trebui la un moment dat să înțelegem că orice serviciu prestat trebuie plătit.
Vă asigurăm că Primăria municipiului Tulcea face toate eforturile să mențină un echilibru între ceea ce înseamnă asigurarea subvențiilor și celelalte cheltuieli pe care instituția trebuie să le onoreze (cheltuieli sociale, transport local, servicii publice, investiții, etc.).
Vă anexăm listele cu datoriile pe care asociațiile de proprietari le au față de furnizorul de agent termic, ENERGOTERM S.A., spre știința cetățenilor și a președinților asociațiilor de proprietari.
Stăm la dispoziția oricărui cetățean care dorește informații suplimentare”.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com