Click pentru a te abona

Prima cursă charter pe Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea după modernizare

Duminică, 7 august a.c., la ora 13,00 p.m. a aterizat prima cursă charter pe Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea după amplele lucrări de modernizarea suprafețelor de mișcare și de extindere a pistei și a platformei de îmbarcare-debarcare. Aeronava a adus la Tulcea 99 de pasageri din Elveția (Zürich), turiști înscriși în programele de turism de croazieră, programe care urmează să se desfășoare pe întreg parcursul sezonului estival.

Untitled-2

După debarcare, nava a plecat pe aceeași rută, Tulcea (România) – Zürich (Elveția) cu 91 de pasageri care și-au incheiat sejurul în Tulcea și în Delta Dunării.

“Zborul s-a desfășurat în deplină siguranță, noi suntem pregătiți să-i primim, după cum vedeți, în coordonatele firești ale unui aeroport modern, conform standardelor impuse de legislația europeană, pe toți pasagerii care trec pe la noi. Aceasta este prima cursă charter după finalizarea lucrărilor de modernizare, după cum vedeți sunt și persoane cu mobilitate redusă pentru care am solicitat servicii speciale și, nu pot decât să mă bucur pentru că văd oameni relaxați, mulțumiți de vacanța pe care au petrecut-o în județul nostru, sunt pasagerii care se îmbarcă imediat ce nava va fi pregătită pentru decolare. Desigur, sunt bucuros pentru că văd entuziamul, curiozitatea de pe chipurile pasagerilor care tocmai au ajuns la noi: i-am văzut prietenoși, făcând poze. Vom mai avea astfel de curse în acest sezon” ne-a declarat directorul Aeroportului “Delta Dunării” Tulcea, Constantin Albu.

În luna iunie a acestui an, Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea a finalizat implementarea proiectului desfășurat în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport (POS T) 2007-2013, Domeniul Major de Intervenție 2.4 – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport aerian.

Obiectivul principal al proiectului a constat în reabilitarea, modernizarea și extinderea suprafețelor de mișcare și construirea de facilități conexe pentru confortul pasagerilor în cadrul Aeroportului Tulcea, în fapt, lucrări ample și complexe la pista de decolare-aterizare care s – a  extins, fiind lărgită și amenajată  pentru îmbunătățirea condițiilor de rulaj prin lucrări specifice și de așternerea  unui covor asfaltic format din mai multe straturi. La capătul extins s – a construit o platformă de manevră pe pistă care permite întoarcerea avionului (de calcul, Boeing 737-800), s-a realizat instalația de balizaj pe noile suprafețe de mișcare iar pentru sporirea gradului de confort al pasagerilor, s – a construit tunelul deschis pe laturile scurte pentru accesul de la terminal la platforma de îmbarcare-debarcare.  Aeroportul dispune de sistem pentru transportul bagajelor (bandă transportoare), de la platforma îmbarcare-debarcare la terminalul sosiri.

După cum știți, zborurile charter sunt curse de avion specifice destinațiilor de vacanță, sunt sezoniere și sunt legate strict de un pachet de servicii turistice la sol (cazare, masa, transfer, etc). Conducerea aeroportului tulcean ne-a asigurat că se fac toate eforturile pentru ca, în curând, să devină operaționale și cursele de linie, în primul rând pentru rutele cel mai mult solicitate (Italia, Germania, Spania).

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Prima cursă charter pe Aeroportul “Delta Dunării” Tulcea după modernizare

  1. Constanda Ionel 7 august 2016 at 23:46

    Suntem bucuroși pentru acest fel fel de știri , multumim pentru ca încercați sa Creați o poarta de acces către casa ,mai ușoară ,pentru toți Dobrogenii …
    Așteptam noi știri .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.