Click pentru a te abona

Prima caravană medicală pentru femeile din Delta Dunării. Servicii de specialitate gratuite pentru femeile din satul Letea (10 și 11 august)

313 Shares

autor Geta Negrișanu

*Peste 80 de femei din comuna C.A Rosetti vor beneficia de servicii medicale ginecologice gratuite oferite de Caravana cu Medici, în cadrul proiectului “Caravana Sănătății Femeii din Delta Dunării” derulat de Asociația Letea în UNESCO, susținut prin programul StartONG, finanțat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.*Consultațiile au loc în cadrul primului Centru Comunitar Integrat din satul Letea, comuna C.A Rosetti, Delta Dunării, în perioada 9-11 august.

Proiectul presupune oferirea de servicii medicale gratuite pentru 80 de femei, dar si realizarea unui program local de educație de sănătate pentru 300 de femei. Medicii voluntari vor ține prezentări femeilor din sat despre igiena și screening-ul cancerelor de col uterin și sân. Consultațiile presupun: examenul clinic, investigatii complementare: testare Babeș-Papanicolau, ecografie pelviană, consult senologic și ecografie mamară. Rezultatele analizelor vor fi transmise ulterior pacientelor în mod confidențial, însoțite și de o scrisoare medicală, în cazul în care este nevoie de acțiuni suplimentare.

Centrul Comunitar Letea este înființat de asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, în parteneriat cu Asociația Letea în UNESCO. Până în prezent a găzduit două școli de vară pentru promovarea și conservarea meșteșugurilor deltaice, precum și prima caravană stomatologică dedicată copiiilor din comuna C.A Rosetti. Pe termen lung, ne-am propus să organizăm diverse activități în comunitate, ateliere de educație non-formală care să contribuie la scăderea ratei de abandon școlar din localitate și să ofere copiilor oportunitatea de a avea acces la o educație de calitate și o viață mai bună.

“Cred că este o acțiune care merită să fie susținută de cât mai multe organisme guvernamentale, ONG-uri de profil, politicieni, pentru că vorbim despre una dintre cele mai defavorizate zone, unde, dincolo de faptul că în plin sezon estival turiștii aleg să-și petreacă parte din vacanță, în restul timpului este greu de ajuns iar femeile din zonă au o viață grea pentru că ele sunt cele care aigură confortul și preparatele culinare atât pentru turiști cât și pentru familie. Zona este izolată și, de multe ori pe timpul iernii nu se poate ajunge decât cu elicopterul sau după ce sunt sparte podurile de gheață. Astfel de acțiuni sunt benefice cu atât mai mult cu cât crește accesul la medicina de specialitate pentru femeile din cea mai izolată comună din Delta Dunării în condițiile în care multe dintre femeile din zonă nu au beneficiat niciodată de un consult de specialitate. Mă alătur tuturor celor care sprijină astfel de proiecte și-mi doresc să putem lărgi cât mai mult cu putință aria de aplicare a unor proiecte asemănătoare. Felicit organizatorii și pe toți cei care au înțeles să se implice într-o astfel de acțiune și propun societății civile să fie parte activă în dezbaterile și potențiale inițiative legislative de gen” a susținut deputatul Mirela Furtună într-o declarație de presă ce viza implicarea societății civile în viața comunităților izolate din Delta Dunării.

Asociația Caravana cu Medici este fondată în 2014 de 5 medici rezidenți și își propune acordarea de îngrijiri medicale de bază, popularizarea testelor de screening și informarea persoanelor din mediul rural pentru a obține o populație mai responsabilă și mai dedicată propriei sănătăți și a celor din jur.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com