Click pentru a te abona

Prevenirea pestei porcine africane – un nou caz de repetenție a guvernanților

7 Shares

*Stimați guvernanți, ce ați făcut din primăvară până acum? Ați așteptat ploaia, inundațiile, păsările călătoare, pentru a supraveghea, preveni și controla un virus care era la graniță?* Considerăm că proprietarii fermelor ar trebui susținuti financiar de către guvernanți pentru a diminua efectele negative cu impact economic asupra bunului mers al comunității(Declarație politică deputat PNL Gudu Vasile)

România se află de mai multe zile sub cod de ploi și inundații. Excesul de ploaie  a  dus la compromitarea culturilor de păioase și, de parcă nu era de ajuns, ne-am trezit și cu pesta porcină africană, care, fără măsuri luate  imediat de către factorii de decizie guvernamentali, poate duce la extinderea acesteia în mai toate fermele de animale.

Pesta porcină africană este o boală virală, extrem de contagioasă, care afectează deopotrivă porcii domestici şi sălbatici, fiind răspândită la nivel global. Boala nu este transmisibilă la om, dar poate genera pierderi economice de mari proporţii.

Această boală a fost considerată eradicată în Uniunea Europeană din anul 1990. Pesta  porcină africană a reapărut în România în anul 2017 într-o gospodărie de la periferia orașului Satu Mare. La momentul respectiv animalele au fost sacrificate și incinerate.

În urma investigațiilor efectuate la acel moment a fost stabilită existența unui focar secundar, dar și a unuia principal apărut ca urmare a utilizării în  Ucraina a unor produse de origine animală infestate. Măsurile luate la acel moment păreau suficiente și eficiente pentru a combate extinderea bolii.

Anul acesta, în luna aprilie, Ungaria și Cehia  au confirmat prezența virusului pe teritoriul lor. Nu știm care sunt cauzele, dar boala apare din nou și pe teritoriul României în luna iunie 2018, de această dată la Tulcea, la o fermă comercială, iar analizele de laborator confirmă o agresivitate în extinderea și dezvoltarea virusului.

Este greu de precizat modul de infestare a animalelor, dar condițiile din Delta Dunării sunt atipice, fiind un culoar pentru migrația păsărilor și animalelor care tranzitează teritoriul mai multor state.

Proprietarii fermelor sunt foarte îngrijorați pentru faptul că o extindere a virusului în toate fermele va duce la sacrificarea și incinerarea animalelor, considerat un dezastru economic pentru societate, cu impact major al profitabilității și stabilității locurilor de muncă al angajaților.

Autoritățile guvernamentale și locale au obligația identificării focarului și sursei îmbolnăvirii pentru a lua toate măsurile necesare în vederea limitării efectelor bolii. Considerăm că proprietarii fermelor ar trebui susținuti financiar de către guvernanți pentru a diminua efectele negative cu impact economic asupra bunului mers al comunității.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunţat că vineri, 29 iunie 2018, s-a aprobat Strategia de Supraveghere, Prevenire şi Control a Pestei Africane Porcine, după apariţia, în judeţele Tulcea şi Satu-Mare, a cazurilor de pestă porcină africană, atât la porcii mistreţi, cât şi la cei din gospodăriile populaţiei.

Stimați guvernanți, ce ați făcut din primăvară până acum? Ați așteptat ploaia, inundațiile. păsările călătoare, pentru a supraveghea, preveni și controla un virus care era la graniță? Sau ați crezut că veți  absolvi și de data aceasta cu notă de trecere, fiind absolviți de orice grijă? Cât veți mai continua așa? Și unde ne va duce toată nepăsarea domniilor voastre? (Deputat PNL Vasile GUDU/Declarație politică)

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com