Click pentru a te abona

Președintele PNL, Ștefan Ilie: Cunosc mulți oameni care ocupă funcții și care, în fapt, nu se pricep (!) Sunt și mulți care vor funcții (!) și nu se pricep.

846 Shares

autor Geta Negrișanu

*”Să nu-și închipuie nimeni că, dacă este liberal și ocupă o funcție în care nu își face treaba cu profesionalism și seriozitate, eu îl voi susține dacă voi deveni șeful lui în administrația respectivă, cum ar fi la Primăria Tulcea sau la Consiliul Județean. Și să nu creadă nimeni că va deveni membru liberal pentru a-și păstra funcția sau pentru a o ocupa”(Ștefan Ilie, Președinte PNL Tulcea)

Primul Guvern liberal din istoria post-decembristă și-a început activitatea și astăzi, 6 Noiembrie, Premierul Orban a declarat că începe auditul la fiecare minister pentru organigramă, și auditul la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”.
În teritoriu se așteaptă ca primii schimbați/numiți din/în funcție să fie reprezentanții Guvernului în teritoriu, prefecții de județe. În spațiul public se vehiculează informația conform căreia actualul prefect, Lucian Furdui (PSD) va fi înlocuit cu fostul prefect, Cristian Iordan (PNL). Președințele Organizației județului Tulcea a PNL, Ștefan Ilie, a răspuns întrebărilor noastre:
*DobrogeaNews: Asa după cum a afirmat premierul Orban, urmează evaluarea unor șefi de instituții la nivel central și in teritoriu. Înțelegem că pentru început vorbim despre reprezentantul Guvernului în teritoriu și că organizația județeană a PNL a hotărât ca această demnitate să revina celui care a mai ocupat această funcție, lui Cristian Iordan. Dacă așa stau lucrurile și daca urmează si alte schimbări, la care dintre instituții și cum se vor realiza schimbările/numirile de facto?!

*Ștefan Ilie : Urmează o evaluare și la noi, apoi organizația va lua o hătărâre. Nu am spus că Iordan, care îmi este și coleg și prieten, va ocupa această funcție, ci am spus că este unul dintre cei care o poate ocupa, având experiență în acest sens. Pentru alte instituții, eu sunt adeptul concursului, al profesionistului care să merite funcția și al celui care se dedică. Doar așa se poate face performanță. Cunosc mulți oameni care ocupă funcții și care, în fapt, nu se pricep (!) Sunt și mulți care vor funcții (!) și nu se pricep. În perioada în care am ocupat funcția de președinte al Filialei ACoR Tulcea, în ciuda tuturor presiunilor și sfaturilor, am organizat cinci concursuri consecutive pentru a angaja auditorii comunelor care cooperează. I-am descoperit astfel pe cei mai buni.

*DobrogeaNews: Care este mesajul Organizației județene a PNL Tulcea într_un moment important pentru toți românii, respectiv, la preluarea guvernării de către liberali (primul guvern liberal din istoria post-decembristă cu răspundere imensă) și, finalul campaniei electorale pentru primul tur al alegerilor prezidențiale (?)

*Ștefan Ilie: Eu sunt unul dintre cetățenii care își pun speranțe și investesc încredere în acest guvern. Vreau să cred că miniștrii vor performa și că acolo unde vor fi sincope, cei nepricepuți vor fi înlocuiți repede. Vreau să cred că lauda excesivă a autorităților locale și centrale a apus, că servilismul de multe ori necerut dar oferit este istorie și că doar critica cetățenilor trebuie să fie principalul ghid al politicianului. Da, răspunderea este mare, da, așteptările oamenilor sunt imense, da, ne putem eroda, dar da, acum putem dovedi că suntem cinstiți, pricepuți și aproape de oameni. În privința mea, vă asigur că atâta timp cât voi avea calitatea de președinte al PNL Tulcea voi promova doar competența și voi înlătura oprtunismul, chiar dacă se află la noi în partid. Să nu-și închipuie nimeni că, dacă este liberal și ocupă o funcție în care nu își face treaba cu profesionalism și seriozitate, eu îl voi susține dacă voi deveni șeful lui în administrația respectivă, cum ar fi la Primăria Tulcea sau la Consiliul Județean. Și să nu creadă nimeni că va deveni membru liberal pentru a-și păstra funcția sau pentru a o ocupa. Invit cetățenii județului, ai municipiului Tulcea, să vină în număr cât mai mare la vot, atât pe 10 noiembrie, pentru turul unu, cât și pe 24 noiembrie, pentru turul doi!

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com