Click pentru a te abona

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care ne permite implementarea proiectului privind Portul turistic Murighiol

0 Shares

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat pe 21 decembrie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 363/2013 privind transmiterea unui teren din administrarea Ministerului Mediului, prin Administrația Rezervației Biosferei ‘Delta Dunării’, în administrarea Consiliului Județean Tulcea;

“Vă reamintesc faptul că am susținut în fața colegilor parlamentari, urgentarea adoptării acestei legi care mai face posibilă implementarea unui proiect așteptat de localnicii din zonă dar mai ales de turiști, necesar pentru Județul Tulcea și pentru Delta Dunării, în speță, Portul turistic Murighiol, un proiect pentru care, la sfârșitul anului 2013 s-a transmis un teren în suprafață de 15000 de mp aflat în comuna Murighiol, din administrarea Ministerului Mediului, prin ARBDD, în administrarea Consiliului Județean Tulcea, pentru o perioadă de patru ani” a declarat deputatul social democrat, Lucian Simion.

Din anul 2014 și până în prezent, Consiliul județean Tulcea făcut toate diligențele necesare finanțării acestui proiect din surse guvernamentale sau din surse europene dar nu s-a găsit o soluție viabilă în timp util.

După cum bine știți, administrația publică a județului Tulcea a alocat bani din bugetul propriu pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru această investiție complexă, care face parte integrantă din Strategia de Dezvoltare pe termen lung a județului Tulcea și a Deltei Dunării.

Din păcate, termenul stabilit de Legea 363/2013, prin care Consiliul județean poate administra suprafața de teren pe care urmază să se construiască Portul turistic Murighiol, expira la sfârșitul acestui an.

“Am făcut apel la înțelegerea colegilor parlamentari, la rațiune, și am pledat în favoarea realizării acestui proiect care a și fost inclus în Masterplanul Investițiilor în Turism aprobat prin HG 558/4 august a.c., Anexa 1, punct II, așadar, i-am rugat să voteze în regim de urgență propunerea legislativă de prelungire a administrării de către Consiliul Județean Tulcea a terenului pe care urmează a se implementa proiectul Port turistic Murighiol iar colegii parlamentari au înțeles perfect caracterul deurgență .

Pentru toți cei care iubesc Delta Dunării, reiterez faptul că la Murighiol se poate ajunge cu mașina și că odată ajunși aici vă aflați chiar în mijlocul deltei. Un port turistic modern ne aduce mai aproape de standardele europene iar ambarcațiunile mici se pot integra pefect” a conchis deputatul tulcean .

Proiectul de lege susținut de mine și de colegii mei tulceni, a fost votat de ambele camere ale Parlamentului României și, iată, Legea a fost promulgată de președintele Iohannis.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com