Click pentru a trimite e-mail

Președintele Iohannis și Guvernul PNL aduc România în pragul crizei: împrumuturi aberante și joaca de-a anticipatele

Aflăm în fiecare zi cum Guvernul interimar-demis-neconstitutional Orban-PNL,  mai împrumută niște bani pentru care nu oferă nici un fel de explicație publică atâta timp cât vedem că, în fapt, nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor pentru copii sau pentru creșterea pensiei conform legii adoptate de Guvernul PSD.

Înțelegem că această “poveste” ne costă deja 10 miliarde de lei împrumutați, bani pe care va trebui să-i plătim noi și urmașii noștri. Conform calculelor făcute de colegii economiști, liberalii au cheltuit în 3 luni, cu 9 miliarde mai mult decât media cheltuielilor lunare în timpul guvernării PSD. În primele zece luni ale anului trecut, PSD a reuşit să crească veniturile cu 12,4% mai mult decât în anul 2018, iar apoi, dacă ne uităm pe cifre, veţi vedea că au scăzut cu 5% în lunile noiembrie şi decembrie, aceste venituri la bugetul de stat. Este clar că ne împrumutăm mai mult decât ne permitem iar Comisia Europeană începe procedura de deficit excesiv împotriva României.

În tot acest timp ne sunt servite cu aroganță tot soiul de povești care nu mai impresionează pe nimeni, singura chestiune consecventă fiind anticipatele pentru că liberalii speră să recupereze ceva din procentul acordat președintelui Iohannis. Curtea Constituțională a României atrage atenția asupra derapajelor care conduc la lipsă de loialitate pentru Constituție și îndeamnă clasa politică la seriozitate.

În fața riscului iminent ca România să se confrunte cu una dintre cele mai grave epidemii din ultimile decenii, avem nevoie de un guvern pe deplin funcțional care să fie capabil să colaboreze cu Parlamentul și cu celelalte instituții ale statului.

Noi, parlamentarii PSD, sperăm că Președintele Iohannis și PNL vor da dovadă de rațiune și se vor gândi la românii care se văd tot mai aproape de o criză peste care nu știu cum vor trece.

Facem apel la rațiune, la umanitate și reamintim faptul că românii ne-au trimis pe toți în Parlamentul României să le reprezentăm interesele, să ne asigurăm că le sunt respectate drepturile fundamentale. Oamenii nu au nevoie de criză politică într-o vreme încercată de tot felul de provocări.

Deputat PSD Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.