Click pentru a te abona

Președintele Iohannis crede că România se află pe drumul cel bun. CEDO a făcut dreptate în cazul doamnei Kövesi iar relansarea economică este posibilă

156 Shares

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 5 mai a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă prin care a făcut cunoscut faptul că „Astăzi, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că doamnei Kövesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei Curții Constituționale a României de revocare a sa din funcția de procuror-șef al DNA. Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, inclusiv pe cele care subliniau încălcarea liberului acces la justiție al doamnei Kövesi, Curtea Constituțională a decis revocarea sa din funcție, la propunerea unui ministru al justiției de foarte tristă amintire„.

O asemenea decizie a CEDO, fără precedent întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul supremației Constituției, nu poate rămâne fără consecințe. Din această perspectivă, CCR are obligația de a revizui de îndată nu numai decizia referitoare la revocarea doamnei Kövesi, dar și orice alte decizii luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice” a mai spus președintele Iohannis care a reiterat faptul că  la referendumul din 2019 românii au decis că atribuțiile Curții Constituționale trebuie modificate.

Președintele Klaus Iohannis a mai vorbit și despre un aubiect desebit de fierbinte în această perioadă, care suscită interesul tuturor românilor și anume relansarea economică: „Am avut în această după-amiază o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, întrucât preocuparea noastră, a tuturor, este repornirea economiei după această stare de urgență.

Am discutat despre eforturile companiilor din România de a se adapta situației de criză pe care o traversăm, dar și despre cum vede mediul de afaceri reluarea activităților și relansarea economiei noastre. Antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie și nu pot fi lăsați singuri, au nevoie de implicarea și sprijinul autorităților„.

Domnia sa a precizat că în perioada următoare se va proceda la redeschiderea graduală a sectoarelor economice care s-au aflat sub incidența restricțiilor dar că „protejarea sănătății românilor rămâne obiectivul nostru principal, indiferent că vom avea măsuri de distanțare socială mai severe sau mai lejere”.

Președintele Iohannis a subliniat faptul că Guvernul a adoptat și că lucrează în continuare la o serie de măsuri de redesare economică. „Vorbim, practic, de un proiect de reconstrucție a României iar creșterea masivă a investițiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport și de sănătate sunt prioritare”.

Președintele României ne-a asigurat că „parteneriatul dintre autorități și mediul privat, bazat pe dialog constant și transparent, este calea de relansare economică și de dezvoltare durabilă și că România va ieși cu bine din această criză”.

Susținem imlicarea și devotamentul președintelui care nu a uitat de truditorii din agricultură  și de eforturile lor extraordinare pentru ca pâinea cea de toate zilele să ajungă la toată lumea: „Produsele românești de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine și vom susține investiții semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura și industria alimentară, securitatea energetică, dar și sanitară”. 

Deputat PNL Tulcea, Gudu Vasile

156 Shares
0 0 voturi
Rating
Subscrie
Notifică-mă la

0 Comentarii
Feedback-uri
Vezi toate comentariile

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com