Click pentru a te abona

Preotul Filimon și soția sa, au primit binecuvântare de la Ierusalim și apoi…s-au urcat, repede, la ceruri

2K Shares

autor Geta Negrișanu

*Un sat îndoliat*Preotul Filimon Ionel din Peceneaga, județul Tulcea și soția sa au mers la Ierusalim și s-au înălțat apoi la cer, aproape de casă, într-un accident rutier stupid și nedrept.*”Zbor lin spre cer, dragii noștri! Ne veți lipsi. Dumnezeu să vă iubească așa după cum v-am iubit noi, cei din Comuna Peceneaga unde ați slujit și ați îndemnat lumea la credință. Nu sunt cuvinte să strigăm durerea din sufletul nostrum. Nu vă vom uita. Dumnezeu să vă aibă în dreapta Sa iar dumneavoastră să vă rugați și acolo pentru noi așa după cum faceți în biserica noastră de atâția ani!” (mesajele oamenilor)

MĂRTURII…

“Părintele Ionel era atât de plin de bucurie când a căpătat binecuvântarea de a merge la Ierusalim încât I s-au umezit ochii de emoție “ne spune primarul comunei Peceneaga, Matei Eugen. “Am fost cu dânsul în ziua aceea la Tulcea…Era un om deosebit, avea har cu adevărat, reușise să adune oamenii tineri și bătrâni la biserică. Era atât de respectuos și recunoscător pentru tot ceea ce Dumnezeu ne oferă tuturor zilnic (!)….Saluta fiecare om, vorbea cu dânsul, cerea sau oferea sfaturi, sfaturi de fiecare zi, de-ale oamenilor. Soția dânsului, doamna preoteasă, era pâinea lui Dumnezeu: îl sprijinea în tot ceea ce înfăptuia, ajuta pe oricicine putea, erau o familie cu totul deosebită. Toți oamenii din Peceneaga sunt triști și-I plâng pe cei doi care s-au ridicat la ceruri. N-am mai văzut atâta tristețe de când s-a prăpădit un consilier de-al nostru tânăr, în urmă cu vreo trei ani…Dumnezeu să-I odihnească în pace (!)” a mai spus primarul Matei Eugen.

Au străbătut Drumul Crucii  și s-au oprit în cele 14 locuri din Cetatea Sfântă a Ierusalimului, au primit binecuvântarea la  Biserica Sfintei Învieri și au mers mai departe… Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt și locul unde s-a aflat Mântuitorul pe Sfânta Cruce. Au aflat încă odată măsura dragostei lui Dumnezeu față de oameni și, cu sufletul plin de bucurie au revenit în țară.  Prietenii cu care-au fost în acest pelerinaj i-a îndemnat să rămână la București pentru odihnă, dar…preotul Ionel și soția sa aveau de făcut încă un drum. Ultimul. “S-au grăbit să pornească la drum parcă pentru a se ridica mai repede la ceruri” spun oamenii cu ochii în lacrimi.

Părintele Ionel Filimon avea 53 de ani iar soția sa, 50. Aveau doi copii foarte buni o fată, professor universitar în Spania și voluntary la Crucea Roșie și un băiat student.

Trupurile celor doi vor fi depuse mai întâi la biserica cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Peceneaga, apoi vor fi depuse la biserica Sfinților Împărați Constantin și Elena din Galați, pentru a fi înmormântat la Șendreni, județul Galați, acolo unde se străduia să-și construiască o casă. PS Visarion, Episcopul Tulcei, împreună cu un sobor de preoți, va săvârși slujba de pomenire la Parohia Peceneaga.

Poliția din Ialomița arată într-un comunicat de presă cum s-a petrecut accidentul:

“În timp ce un bărbat de 51 de ani, conducea un autoturism pe Drumul Național 21 din direcția Slobozia către Brăila, la ieșire din Cartierul Slobozia Nouă ar fi pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o autoutilitară condusă de un bărbat de 38 de ani, din județul Brăila. În urma impactului, autoutilitara a părăsit partea carosabilă în stânga sensului său de mers. Din accident a rezultat decesul conducătorului auto de 51 de ani și a unui pasager aflat în autoturismul condus de acesta, o femeie de 50 de ani. Conducătorul auto de 38 de ani a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier”.

“Zbor lin spre cer, dragii noștri! Ne veți lipsi. Dumnezeu să vă iubească așa după cum v-am iubit noi, cei din Comuna Peceneaga unde ați slujit și ați îndemnat lumea la credință. Nu sunt cuvinte să strigăm durerea din sufletul nostrum. Nu vă vom uita. Dumnezeu să vă aibă în dreapta Sa iar dumneavoastră să vă rugați și acolo pentru noi așa după cum faceți în biserica noastră de atâția ani!”transmit oamenii din Peceneaga, județul Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com