Click pentru a trimite e-mail

Portul și faleza Tulcea pe ultima sută: încep lucrările. Două firme sunt evaluate după licitație

525 Shares

autor Geta Negrișanu

*În pregătire “Concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării”*După un secol, Portul Tulcea capătă valoarea pe care o merită. Investiția este de aproximativ 40 de milioane de euro

“În luna mai a acestui an (2019) s-a semnat contractul de finanțare pentru investiția Modernizarea Portului Tulcea. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, iar proiectul are în vedere reabilitarea a șase tronsoane de faleză cu o lungime totală de 1.510 metri.
Valoarea totală a investiției este de aproximativ 40 de milioane de euro pentru acest proiect major pentru municipiul și județul Tulcea.
Proiectul pentru reabilitarea falezei va duce la o creștere a suprafeței acesteia, în condițiile în care cheul va fi unul vertical,  pe o suprafată de 90%. Noul front proiectat va avea o lungime totală de 1510 m și va fi amenajat cu cheuri verticale pentru acostarea directă sau mixtă și operare (îmbarcare-debarcare pasageri) nave turistice și ambarcațiuni mici, la orice nivel al Dunării, pe lungime de 1280 metri, cât și pentru acostarea directă și operarea unor nave fluvial maritime la dana de mărfuri generale din amonte cu o lungime de 230 de metri.

În acest moment se evaluează ofertele depuse în urma licitației, proces care sper să se finalizeze în două sau trei săptămâni. Dacă nu vor fi clasicele contestații, îmi doresc ca într-un termen rezonabil – respectiv până la finalul anului – să înceapă lucrările. Proiectul se referă la lucrări de infrastructură portuară și reabilitarea întregului cheu din administrarea Consiliului Județean. Utilitățile existente vor fi reabilitate, extinse, înlocuite după caz, astfel încât să se asigure desfășurarea în siguranţă a tuturor operaţiunilor și a traficului în Portul Tulcea.  Vreau să subliniez doar un singur lucru: construcția cheurilor care mărginesc limita dunăreană a falezei municipiului Tulcea a început în secolul trecutși, după un secol, Portul Tulcea capătă valoarea pe care o merită. Investiția este de aproximativ 40 de milioane de euro, vorbim despre un proiect major pentru noi, tulcenii, pentru tot ceea ce înseamnă Delta Dunării și turismul în județul Tulcea. În aceste zile pregătim Concursul de idei pentru amenajarea falezei Dunării care se va derula prin Sistemul Electronic de Achiziții Publice” (Horia Teodorescu, președinte CJ Tulcea).

La dana de mărfuri generale vor acosta, în funcție de pescajul navei și nivelul corespunzător din perioada acostării, navele care au acces spre punctele de acostare din Delta Dunării, pe canalele Sulina, Chilia și Sfântu Gheorghe, sau spre porturile dunărene din amonte. Pe platforma aferentă danei se vor opera mărfuri paletizate, pachetizate pentru deservirea și aprovizionarea localităților din Delta Dunării.

Soluțiile tehnice proiectate constau în lucrări noi de cheuri verticale, pentru acostarea directă a navelor fluvial maritime, a navelor turistice și a ambarcațiunilor, ce vor îngloba lucrările existente aflate în stare avansată de degradare, lucrări de reabilitare a platformei portuare existente și lucrări de prelungire a rețelei de alimentare cu apă și energie electrică pentru deservirea navelor și a instalației de incendiu, precum și lucrări de canalizare pluvială.
Noul front proiectat al portului este constituit din șase tronsoane: zona cuprinsă între limita amonte a portului și Gara Feroviară, destinată operării de mărfuri generale, unde acostarea navelor se efectuează direct la cheu vertical, zona cuprinsă între Gara Feroviară și Căpitănia Portului, destinată acostării directe la cheu vertical pentru nave de croazieră și ambarcațiuni, zona Căpităniei Portului, cu acostare directă la cheu vertical, zona cuprinsă între Parc și Hotel Delta, pentru acostare ambarcațiuni mici (zona golf cu pontoane), o a doua zonă pentru acostare nave de croazieră și ambarcațiuni, cu acostare directă la cheu vertical, și o zonă de acostare la pontoane pentru ambarcațiuni mici, la Tulco.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Un Raspuns la Portul și faleza Tulcea pe ultima sută: încep lucrările. Două firme sunt evaluate după licitație

  1. nimeni 12 octombrie 2019 at 16:51

    faleza are 14000 m2. :))) domnule Horia Teodorescu ,, Noul front proiectat va avea o lungime totală de 1510 m ,,

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com