Click pentru a te abona

Politici de securitate și migrație ale UE cu Dimitris Avramopoulos, Comisar european

21 Shares

Întrevederea membrilor Comisiilor reunite ale Parlamentului României pentru afaceri europene și politică externă, a membrilor Comisiei  speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019 cu Dimitris Avramopoulos,  Comisar european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie a prilejuit abordarea unor teme de actualitate despre care ne-a oferit amănunte deputatul social democrat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților:

“Temele abordate în cadrul întâlnirii cu delegația condusă de dl. Dimitris Avramopoulos, au vizat, stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a politicilor de securitate şi migraţie ale Uniunii Europene, precum şi trecerea în revistă a priorităţilor Președintiei Române începând cu 1 Ianuarie 2019.

Dezbaterile au relevat faptul că este esențială colaborarea, atât între statele membre, cât și cu statele terțe,  că este absolut necesară o abordare unitară la nivelul UE și o gestionare uniformă a provocărilor în domeniul securităţii interne, a frontierelor externe precum şi a gestionării migraţiei. Experiențele recente prin care Uniunea Europeană a trecut, ne-au arătat că nu ne mai putem baza doar pe strategii reactive de acțiune. Trebuie să discutăm în mod aplicat care sunt potențialele soluţii și cum pot fi ele adaptate realităților actuale și prognozelor de care dispunem  pentru a consolida sistemele şi politicile naţionale şi europene pe acest palier.

Eu și colegii mei ne-am exprimat convingerea că iniţiativele lansate de Comisie până în prezent vin în întâmpinarea nevoilor actuale şi oferă soluţii concrete în contextul unor provocări serioase.

Una dintre principalele propuneri discutate la nivel tehnic de către statele membre, este extinderea mandatului Agenției Europene pentru Paza Frontierelor și Garda de Coastă. Cât privește protecția frontierelor externe, țara noastră sprijină rolul Agenției Frontex în cooperarea cu statele terțe pentru ținerea sub control strict a fenomenului de migrație ilegală.

S-a subliniat, deasemenea, importanța dezvoltării unor programe de pregătire pentru autoritățile de frontieră din toate aceste ţări terțe și  a cooperării remarcabile dintre autorităţile române şi cele ale statelor membre vecine în procesul de punerea în aplicare a acordurilor de readmisie.

Reamintesc faptul că România implementează controale sistematice la toate frontierele asupra persoanelor în bazele de date naționale, internaționale și europene încă de la sfârșitul anului 2015, atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară” a declarat deputatul social democrat Mirela Furtună la finalul întrevederii cu oficialii europeni.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com