Click pentru a te abona

Podul peste Dunăre, Brăila-Tulcea, își urmează istoria devenirii: A fost emisă autorizația de construire pentru sectoarele de drum principal

Joi, 04.03.2021, a fost emisă Autorizația de Construire aferentă lucrărilor de drum pentru sectoarele de drum principal Brăila – Jijila: km 2+560 – km 4+150 și km 11+980 – km 16+450 la obiectivul Pod Suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

În vederea obținerii Autorizației de Construire pentru partea de drum de legătură, în integralitate, CNAIR a finalizat toate demersurile necesare, urmând ca Antreprenorul să transmită documentația pentru obținerea autorizației de construire pentru restul sectoarelor de drum de legătură în cel mai scurt timp posibil.

“Este o veste bună pentru toți cei care-și doresc și cred cu adevărat că acest pod nu mai este doar un vis, iată, el devine cu fiecare zi care trece, realitate, urmându-și istoria devenirii dincolo de existența noastră, a celor care-am îndrăznit să credem în acest proiect, oricât de greu a fost, este și va fi. Golden Gate, aşa cum este deja numit podul, este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră de după 1989 pentru România: un Pod suspendat peste Dunăre, care nu doar că leagă Brăila de Tulcea ci, deschide uriașe oportunități pentru Moldova și pentru întreaga țară.

Din punct de vedere tehnic, vă spuneam că pilonii de susținere, construiți pe cele două maluri ale Dunării, sunt finalizați, se montează grinzile de rigidizare, lucrările la blocurile de ancoraj sunt într-un stadiu avansat, constructorii estimând că din această lună (martie) se vor lansa cablurile de susținere, urmând ridicarea segmentelor de tablier.

Firele de oţel care vor forma cele două cabluri de susținere sunt produse de o companie japoneză au o garanţie de 120 de ani și vor avea o lungime de 81.000 de kilometri. De asemenea, în această perioadă au fost finalizate primele segmente care vor forma calea de rulare a Podului, lungimea unui segment de tablier este de 25 metri, fiecare având o greutatea de 250 de tone. În total vor fi 80 de astfel de segmente, care vor fi sudate între ele şi vor forma calea de rulare a podului. Așa după cum v-am spus, lucrările continuă!”a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului județean Tulcea.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com