Click pentru a te abona

PNL a prezentat un amplu și complex Plan de relansare a economiei românești pe baze solide pentru toți românii

113 Shares

Guvernul a avut două obiective (salvarea oamenilor, limitarea efectelor asupra economiei) astfel ]ncât românii să poată sta acasă la apogeul crizei sanitare (pentru a împiedica răspândirea virusului în comunitate, a fi în siguranță sanitară și a-și sprijini familia) și să aibă unde se reîntoarce la muncă odată ce apogeul pandemiei a fost depășit.

Guvenul PNL a salvat locuri de muncă:
În aprilie, mai și iunie, Guvernul a plătit 4 miliarde de lei pentru peste 1,3 milioane de români aflați în șomaj tehnic (acoperind 75% din salariul mediu brut al angajaților care nu și-au mai putut desfășura activitatea).

Acești oameni revin la muncă, iar Guvernul PNL asigură, de la 1 iunie, 41,5% din salariul mediu brut celor care au fost în șomaj tehnic și revin la muncă (vor fi plătite trei luni pentru cei care au fost în șomaj tehnic minimum 15 zile lucrătoare). De asemenea, tot de la 1 iunie, Guvernul plătește de asemenea, o jumătate din salariuîn cuantum de maximum 2500 de lei pentru câteva categorii de persoane aflate în căutare de joburi: tinerii până în 29 de ani, persoanele de peste 50 de ani și cei întorși din străinătate. Impactul bugetar al acestror două măsuri, pentru trei luni, va fi de 3,735 miliarde de lei și vor fi aproximativ 1 milion de beneficiari.

Aceste măsuri au dat încredere companiilor, firmele își plătesc taxele în luna iunie și s-ar putea să fie încasări mai bune decât anul trecut, oricum va fi comparabil . În doi ani (2017-2019), PSD a plătit firmelor înscrise în Start-up Nation 1 miliard lei.
În numai două luni, prin IMM Invest inițiat de Guvernul PNL, peste 10 000 de firme au accesat finanțări  de aproape 10 miliarde de lei  cu dobândă zero și credit garantat până la 90% . În această situație, la următoare rectificare bugetară Guvernul este dispus dă suplimenteze plafonul de garantare pentru acest program, de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde. De fapt, prin atitudinea lui, PSD vrea să-și ascundă falimentul Start-up Nation.  IMM Invest al Guvernului PNL este cel mai mare program de susținere a IMM-urilor după 1989.

Prețurile nu au explodat, cum au prezis pesediștii, profeții mincinoși ai apocalipsei economice. Dimpotrivă, în ciuda celor două mari crize suprapuse – criza sanitară și criza economică – rata inflației este cel mai scăzut nivel din septembrie 2017 încoace – în mai a fost de 2,3%. Deși nu era criză economică ori sanitară, PSD a adus rata inflației și la 5%, iar România era campioana UE la creșterea prețurilor.

În cinci luni, guvernul PNL a alocat pentru investiții cea mai mare sumă din ultimul deceniu: 13,1 miliarde de lei. Guvernarea PNL nu taie bugetele investițiilor, așa cum a făcut-o, de fiecare dată guvernarea PSD din 2017-2019. La prima rectificare bugetară din acest an, Guvernul PNL a alocat suplimentar un miliard de lei pentru investițiile locale. Mai mult, Ministerul Transporturilor va avea o sumă record alocată investițiilor la următoarea rectificare bugetară. PNL începe șantierele în autostrăzi, drumuri expres spitale regionale. Investițiile de azi ale PNL vor asigura plata pensiilor în anii viitori.

Guvernarea PNL are datoria de a gestiona o criză fără precedent cu care se confruntă România, în folosul și în beneficiul românilor, pentru a apăra viața și sănătatea cetățenilor.

PNL are responsabilitatea de a-și folosi toată energia pentru a avea șansa, ca țară, să trecem cu bine peste acest moment critic, atât din punct de vedere sanitar, cât și din punct de vedere social și economic.

Gudu Vasile Deputat PNL Tulcea

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com