Click pentru a trimite e-mail

PNL a optat pentru impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% și până la 95%, banii urmând să fie direcționați spre nevoile medicale actuale.

458 Shares

Amendamentul la OUG 29/2020, prin care PNL solicită impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% şi până la 95%, în contextul crizei COVID-19 a fost depus în parlament.

Trebuie să fim solidari cu toți românii care și-au schimbat viața peste noapte fără voia lor, oameni care suferă în tăcere și care se gândesc cu groază la ziua de mâine. Trăim vremeri grele, împovărătoare iar cei care câștigă mai mult cu aceste pensii special pot ajuta cu siguranță la de aparatură medicală, echipamente și materiale sanitare, la oamenii din prima linie care se luptă cu acest cu acest dușman nevăzut, cu epidemia de coronavirus.

S-a optat pentru varianta impozitării progresive pentru a nu intra în conflict constituțional cu decizii ale CCR, care interzic eliminarea totală a acestui tip de privilegii. În plus, amendarea legii de modificare a OUG poate trece maximum într-o săptămâna de parlament, dacă exista voință politică. În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive PNL a introdus: parlamentarii și funcționarii parlamentari, magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcționarii Curtii de conturi, Avocatul Poporului, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, personalul diplomatic și consular, personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice.

Proiectul de lege prevede pentru veniturile din pensii de serviciu sau indemnizaţii pentru limită de vârstă se stabilesc trei cote de impozit, în funcţie de venitul lunar impozabil, după cum urmează: Cota de impozit de 10% se aplică pentru veniturile din pensii de serviciu sau indemnizaţii pentru limită de vârstă cuprinse între 2.001 lei şi 4.000 de lei; Cota de impozit de 60% se aplică pentru veniturile din pensii de serviciu sau indemnizaţii pentru limită de vârstă cuprinse între 4.001 lei şi 7.000 de lei; Cota de impozit de 95% se aplică pentru veniturile din pensii de serviciu sau indemnizaţii pentru limită de vârstă de peste 7.001 de lei.

Deputat PNL, GUDU VASILE

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com