Click pentru a te abona

Peste 1,5 milioane de euro din banii tulcenilor s-au făcut scrum în urma unui incendiu devastator care a lăsat transportul public din municipiu în sistem de…avarie

0 Shares

*au ars în întregime 15 autobuze de transport local, cele mai noi, în sensul că erau cele achiziționate după anul 2007, inclusiv cele cumpărate acum doi ani*vorbim despre o pagubă de cca. 1,5 milioane de euro și despre faptul că astăzi se desfășoară cu mare dificultate transportul public în oras cu cele 10 autobuze rămase.

incendiu-autobuze01

Un incendiu devastator a izbucnit în noaptea de joi spre vineri (11-12 ianuarie 2018) la Societatea de Transport Public subordonat Primăriei Municipiului Tulcea, mai exact în hala în care erau 17 din cele 25 de autobuze care asigură transportul public în municipiul Tulcea.

untitled-1

“Totul s-a întâmplat puțin înainte de ora 4,00 dimineața când a fost semnalat incendiul la hala unde sunt adăpostite autobuzele. Da, au ars în întregime 15 autobuze de transport local, din păcate cele mai noi, în sensul că erau cele achiziționate după anul 2007, inclusiv cele cumpărate acum doi ani. Autoritățile au început o anchetă în acest sens să vedem cine se face vinovat… Nu doresc să fac speculații la acest moment, unii spun că este vorba despre un scurt sau despre o explozie… vă dați seama, chiar nu putem noi să ne dăm cu părerea. Cert este faptul că aveam acolo trei echipe de pază, un punct fix și două patrule, nu-mi dau seama cum de nu a observat nimeni din primele minute. Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat, vorbim despre o pagubă de cca. 1,5 milioane de euro și despre faptul că astăzi, de exemplu, desfășurăm cu mare dificultate transportul public în oras cu cele 10 autobuze rămase. Analizăm acum posibilitatea închirierii unor autobuze dar procedura de achizi’ie a acestui serviciu este după cum știți destul de complexă…” ne-a declarat primarul Hogea Constantin într-o discuție telefonică.

Peste 80 de pompieri de la ISU Delta au intervenit cu nouă autospeciale și un autovehicul SMURD timp de cca. cinci  ore pentru stingerea incendiului. Menționăm că pompierii au scos din hală 25 de butelii cu oxigen și 3 butelii cu GPL, perimetrul a fost asigurat pentru că există pericolul prăbușirii restului de tavan și de structuri metalice distruse.

Consilierii social democrați solicită întrunirea în regim de urgență a Consiliului local pentru a vedea cum putem rezolva problema transportului public în municipiul Tulcea și pentru a analiza felul în care și-au făcut datoria directorul Societății de Transport Public, AGA și întreg consiliul de administrație, oameni care nu s-au prezentat la niciuna dintre solicitările nostre. Vorbim despre o pagubă serioasă și, din câte înțeleg, despre destule deficiențe de management. Vom vedea ce spun organele de anchetă pentru că erau camere de supraveghere peste tot. Da, au ars complet 15 autobuze, un autocar, un microbuz…eu nu înțeleg de ce erau toate înghesuite în hală, de ce nu s-a discutat în cadrul societății un potențial astfel de dezastru, de ce…lipsesc niște dotări, conforn normelor ISU…Trebuie să căpătăm toate aceste răspunsuri și trebuie să rezolvăm situația cât mai repede” ne-a declarat viceprimarul Andaluzia Luca.

Vom reveni cu amănunte.

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com