Click pentru a te abona

Peste 117 milioane de copii riscă să nu aibă acces la vaccinul împotriva rujeolei odată cu răspândirea COVID-19

246 Shares

În ciuda faptului că există un vaccin sigur şi eficace de peste 50 de ani, numărul cazurilor de rujeolă a crescut în ultimii ani, înregistrându-se pierderea a peste 140.000 de vieţi omeneşti în 2018, majoritatea copii şi bebeluşi, deşi toate aceste decese puteau fi prevenite.

În acest context alarmant, campaniile preventive şi reactive de vaccinare împotriva rujeolei au fost întrerupte sau amânate în 24 de ţări pentru a preveni răspândirea COVID-19. În alte 13 ţări, campaniile planificate pentru a doua parte a anului 2020 s-ar putea să nu mai fie implementate. În total, peste 117 milioane de copii din 37 de ţări, mulţi dintre ei trăind în regiuni în care există focare active de rujeolă, ar putea fi afectaţi de suspendarea activităţilor de imunizare programate.

Acest număr impresionant nu include şi bebeluşii care ar putea rămâne nevaccinaţi din cauza impactului COVID-19 asupra serviciilor responsabile de imunizarea de rutină. Copiii sub 12 luni prezintă un risc mai mare de deces din cauza complicaţiilor provocate de rujeolă şi, dacă nu se opreşte răspândirea virusului rujeolei, pe zi ce trece aceştia vor fi tot mai expuşi riscului infectării cu rujeolă.

Vorbim despre o atenționare venită din partea UNICEF în condiţiile în care continuă răspândirea COVID-19: la nivel global, peste 117 milioane de copii din 37 de ţări riscă să nu beneficieze de vaccinul vital împotriva rujeolei. Campaniile de imunizare împotriva rujeolei au fost deja decalate în 24 de ţări; multe altele urmează să fie amânate.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat noi recomandări aprobate de Grupul consultativ strategic al experţilor din domeniul imunizării pentru a ajuta ţările să sprijine activităţile de imunizare în timpul pandemiei de COVID-19. Documentul recomandă ca guvernele să oprească temporar campaniile de imunizare preventivă acolo unde nu există un focar activ al unei boli ce poate fi prevenită prin vaccinare. 

Astfel, este recomandat să investim în continuare încredere și orice alt sprijin  personalului medical şi să ne asigurăm că acesta beneficiază de protecţie împotriva infecţiei, trebuie să susținem din orice poziție ne-am afla, în primul rând în calitate de părinți, toate sistemele medicale începân cu asistența medicală primară pentru că toate cadrele medicale din aceste sisteme reprezintă prima linie de apărare împotriva epidemiei globale.

De asemenea, trebuie să crescă responsabilitatea părinților, rolul lor dar și al îngrijitorilor pentru asigurarea vaccinării copiilor lor, desigur, cu respectarea tuturor recomandărilor de distanţare fizică din cadrul regulamentelor derulate zilnic pe toate suporturile media naţionale și internaționale.

În calitate de părinte dar și de parlamentar dopresc să fac un apel tuturor liderilor locali, naționali, internaționali, să implementeze strategii eficiente de comunicare pentru implicarea comunităţilor, să menţină un nivel ridicat al cererii şi ofertei de vaccinuri şi să asigure o viaţă sănătoasă fiecărui copil, în special în aceste momente dificile.

Mulțumesc cu respect tuturor cadrelor medicale care, în ciuda presiunii acestei pandemii îngrozitoare, își fac datoria.

Deputat Mirela Furtună

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Îmi place

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com