Click pentru a te abona

Pesta porcină africană(PPA) și testul picat al guvernanților. Proprietarii fermelor ar trebui susținuți urgent financiar.

61 Shares

Apariția bolii Pesta Porcină Africană a fost datorată neimplementării măsurilor de emergență față de focarele de pestă porcină africană din Ucraina, din imediata proximitate cu teritoriul României, la nivelul Deltei Dunării.

În urma investigațiilor la acel moment s-a stabilit existența unui focar secundar și unul principal apărut ca urmare a utilizării din Ucraina în hrana animalelor a unor produse de origine animală infestate. Măsurile luate atunci s-au crezut eficiente pentru a combate extinderea bolii.

Comitetul Național de Combatere a Bolilor trebuia să fie convocat de la primul focar de boală depistat. Dar au durat 18 zile până când comitetul a fost convocat. Primul focar de boală anul acesta a apărut în Tulcea pe 10 iunie și abia în 28 iunie s-au deranjat să convoace acel Comitet Național de Combatere a Bolilor. Ca atare, măsurile de carantină și de eradicare (stabilite foarte clar prin hotărâre de Guvern, directivă europeană) au fost amânate: timp de doi ani de zile (de când boala bântuie în jurul țării noastre), s-au făcut o grămadă de simulări și de instruiri, pe care s-au cheltuit foarte mulți bani. Din cauza faptului că aceste măsuri au fost aplicate tardiv și ineficient, boala s-a răspândit cu mare repeziciune în foarte multe regiuni ale țării.

Autoritățile guvernamentale și locale au obligația identificării focarului și sursei îmbolnăvirii și să ia toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor bolii. Singura masură în focar și zonele epizootice, este uciderea tuturor porcilor – un control foarte detaliat și riguros privind circulația porcinelor și a produselor și subproduselor animaliere de la porcine, gestionarea corectă a mistreților, filtru de dezinfecție pe căile rutiere.

Fermierii vor trimite cât mai mulţi porci spre abatoare, pentru a-şi reduce riscul de contaminare. Vor tăia porcii înainte de-ai lovi năpasta, iar pe termen mediu nu vom mai avea ce tăia. Cine va mai avea curajul să mai aducă purcei la îngrăşat în ferme?

Neimplicarea directă a medicilor veterinari, concesionari în activitățile de prevenție și supraveghere, deși legislația veterinară prevede această obligativitate, în cazuri emergente de sănătate a animalelor a dus la această situație gravă din România.

Consider că proprietarii fermelor ar trebui susținuti urgent financiar de către guvernanți pentru a diminua efectele negative cu impact economic asupra bunului mers al societății.

Măsurile fiind luate tardiv și ineficient din păcate lucrurile au fost scăpate de sub control. Ce au făcut din iarnă și până acum?Declarașie de presă/Gudu Vasile/Deputat PNL

CONFIDENȚIALITATEA DATELOR DVS. Dobrogeanews păstrează datele dvs. personale în baza sa de date de comunicare. În absența unui consimțământ specific din partea dvs., Dobrogeanews nu vă poate trimite știri electronice. Dacă doriți să primiți astfel de știri, puteți solicita acest lucru în mod direct introducând adresa de e-mail la care vrei să primeşti ŞTIREA atunci când se întâmplă. ÎN FELUL ACESTA VĂ EXPRIMAȚI ACORDUL SA PRIMIȚI ȘTIRI ELECTRONICE DE LA DOBROGEANEWS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate Dobrogeanews.ro

Datorită ofertei flexibile de promovare pe site-ul nostru, afacerea dumneavoastră va beneficia de o campanie de publicitate perfect adaptată cerinţelor specifice, pieţei ţintă şi bugetului de promovare disponibil.

Astfel, puteţi alege:

- formatul de reclamă potrivit;
- poziţionarea reclamei dumneavoastră: în site (toate
paginile sau numai anumite pagini);

Reduceri:

In funcţie de volumul de publicitate contractat, există mai multe niveluri de reduceri aplicabile.

Pentru detalii, nu ezitaţi să ne contactaţi folosind adresa de E-mail: redactia@dobrogeanews.ro
sau dobrogeanews@gmail.com